szparika

2019.11.02. 11:06

Vasárnap úgy, mint Szombathelyen

A vendég Gyirmót ellen nem szabad megbotlania a Szparinak.

Fotó: kapilali

A szombathelyi bajnoki győzelem után derült égből villámcsapásként jött, hogy sajnálatos módon nagy pofonnal zuhant ki a Magyar Kupából a Nyíregyháza Spartacus. A nyíregyháziakat az NB III.-as III. kerületiek ütötték ki egy ötössel.

A Zoran Szpisljak irányította Szpari az idegenbeli összecsapások után vasárnap végre ismét hazai pályán játszhat. Vasárnap az a Gyirmót lesz az ellenfél, amelyik idegenben háromszor nyert, kétszer pedig veszített.

A Csertői Aurél irányította gyirmótiak zsinórban öt győzelemnél tartanak. A Győr mellettiek motorja és házi gólkirálya az a Heffler Norbert, aki korábban játszott a Szpariban, majd Kisvárdán is.

Ami biztató lehet a vasárnapi mérkőzés előtt, az az, hogy a két együttes hét találkozójából kettőt a Spartacus nyert, öt pedig döntetlennel zárult. Így volt ez az utolsó találkozójukon is, az előző bajnokság zárófordulójában, amikor Nyíregyházán 1–1 lett az eredmény.

Csak csatát veszítettek

– Nehéz időszakon léptünk túl a Haladás elleni győzelemmel, sajnos a kupában elveszítettünk egy csatát, de a háborút még nem. A legfontosabb az, hogy lépjünk túl a szerdai kudarcon, azon a meccsen nem a legerősebb csapattal álltunk fel, de azzal együtt nem lett volna szabad így végezni.

– A hangsúlyt a szombathelyi teljesítményre kell tenni, azt a hozzáállást, fegyelmezett és karakteres játékot kell megismételni vagy még javítani. A bajnokság a legfontosabb, itt kell gyűjtögetni a pontokat és lépkedni felfelé – tudatta Zoran Szpisljak, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

KM


Labdarúgás: NB II.

15. forduló, vasárnap. Nyíregyháza Spartacus–Gyirmót. Városi Stadion, 17., v.: Kátai (Májer, Kovács).

Spartacus: Jova – Talabér, Fodor, Pejovic, Svedyuk – Szekszárdi, Végső, Sinanovic, Kovács N. – Tóth B., Hornyák .

További mérkőzések: Békéscsaba–Budaörs, Soroksár–Dorog, Kazincbarcika–Szeged (13.30), Vasas–Siófok (16.30), MTK –Haladás, Ajka–Csákvár, Tiszakécske–Szolnok. Győr–Budafok (17). Szabadnapos: Vác.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában