A legendák köztünk élnek

Akt.:
Adorján Zoltán szombaton motorra ül Debrecenben
Adorján Zoltán szombaton motorra ül Debrecenben - © Fotó: Molnár Péter
A reggeli értekezleten „bedobtam” a témát: Adorján Zoltán újra versenyez a hétvégén! Tudtam, hogy pár kollégát tűzbe hoz a hír, de arra nem számítottam, hogy lényegében az egész szerkesztőség felkapja a fejét a bejelentésre. Lényegében kortól és nemtől függetlenül mindenki hozzászólt valamit a témához, azaz valamennyien tudták, ki is az az Adorján Zoltán. Boros Norbert írása.

Pedig a Bajnok igazán a 80-as évek közepétől a kilencvenes évek végéig uralta az ovál pályák világát, s legutóbb majdnem 8 éve ült tétversenyen salakmotoron. Azóta megszámlálhatatlanul sok salakszemcsét szórtak szerteszét a vaspapucsosok a Gázvezeték utcán, ennek ellenére a legenda tovább élt, aminek csakis egyetlen magyarázata van, a sikerekre, klasszis teljesítményre épülő pályafutást még az idő vasfoga sem tudta megrágcsálni. Az örökös magyar bajnok a karrierje csúcsán mondta, a közönség fele azért jár a stadionokba, hogy neki szurkoljon, a másik része pedig amiatt, hogy lássa kikapni. Azt hiszem, ez a tézis szombatra megváltozik. Az egykori Adorján-hívők természetesen újra kedvencükért szorítanak majd, viszont a másik oldal most lesz annyira elnéző, ha esetleg nem is szurkol neki, mégis elismerően nézi majd azokat a futamokat, amikor az egykori Grand Prix-versenyző utánozhatatlan stílusában elstartol, s négy körön át húzza a gázt.

– Boros Norbert –


Salakmotor: a Bajnok újra akcióban!

Az élő legenda, Adorján Zoltán debreceni színekben, hazai közönség előtt tér vissza a versenyzéshez.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés