Nézőpont: A vezetés a mestersége

Nézőpont: A vezetés a mestersége
© Illusztráció: ÉKN-Archív
Csupa-csupa mosolygós arcot látni a plakátokon. Csak a karikaturisztikus fizimiskájú Csernus doktor tűnik morcosnak az előadására invitáló hirdetményen. Aki hatalmon van, sugárzik a derűtől, aki pedig áhítozik a magaslatra, békét, nyugalmat áraszt. Erre lenne szüksége a világnak Ukrajnától Szírián át Nigériáig. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

De itt most rajtunk, magyarokon a sor, bő egy hónap, és az urnákhoz járulunk. Voksainkkal alapozzuk meg a közös jövőt. Aki otthon marad, a közönyre szavaz.

Szerda reggelig még nem volt regisztrált képviselő- és polgármesterjelölt Csenger­újfaluban. Ellenben a helyi választási irodánál megnyugtatásul közölték, hogy vannak jelöltek, csak éppenséggel még nem rögzítették őket az informatikai rendszerben. Aztán délelőttre eloszlott a homály, fellebbent a fátyol, nevesítették az illetőket. Mindazonáltal majdnem minden ötödik szabolcs-szatmár-beregi településen rivális nélküli lesz a „verseny”. Borítékolható a rajt-cél győzelem, a tortúra pusztán formalitás. Az igazi kihívást a következő öt év jelenti az ellenfél nélküli jelölteknek. Bár már letettek a közös asztalra bőségesen, be kell bizonyítaniuk újból a helyieknek, hogy méltán bíznak meg bennük.

Bardi Béla 1976 óta regnál Gyulaházán. Az árnyékán kívül még soha nem volt kihívója, ráadásul nem önmaga ellensége. Az eltelt 38 esztendő fényesen igazolta őt. Országos csúcstartó. Unikum a maga nemében. Lehet róla példát venni, hisz példátlan.

Ladányi Tóth Lajos
hirdetés