Nézőpont: Alig várom a húsvétot

Nem tudom, ki és hogy van a húsvéttal, én mindenesetre szeretem ezt az ünnepet. Amely tulajdonképpen három napos, divatos kifejezéssel élve hosszú hétvége.
Kolodzey Tamás jegyzete

Locsolkodni már nem járok (valahogyan elszaladtak az évek, s kinőttem ebből a népszokásból), persze a családtagjaim és a majdnem szomszédom felesége nem ússza meg szárazon. Nekik már jóelőre bejelentettem, hogy drága kölnire, különleges illatokra ne számítsanak, hiszen a zsebembe is begyűrűzött a konvergencia-program, ezért aztán csak szódát kapnak a nyakukba, de abból sokat. Cserébe persze, ha már lemondok a „kiszállási díjról”, elvárom a sonkát, a tojást, a kolbászt, a reszelt tormát, a retket, a salátát és némi italt, leginkább a pezsgőt.

Mit lehet csinálni három nap alatt? Minden kedves olvasónak ajándékba átnyújtom a saját receptemet, hátha másnál is beválik. Tessenek sokat pihenni, rádiózni, tévézni, napilapokat és könyveket olvasni, kirándulni, a friss levegőn sétálgatni, kerékpározni, virágokat ültetni a kertbe, az erkélyre, kártyázni, sakkozni, dominózni, s mivel hideg van, ha jön a „téli paplan” szánkózni, hógolyózni, no meg viccelődni – szóval kikapcsolódni, feltöltődni. És finomságokat enni-inni, a húsvét ugyanis erről (is) szól.
hirdetés