Nézőpont: Celebkvíz

Akt.:
Nézőpont: Celebkvíz
© Illusztráció: Getty Images
Horváth Feri szólt: kezdődik! Tudtuk, mit jelent, előkaptuk a papírt és a ceruzát, és indult a kollégiumi kvízbuli. Az azzal megbízottak már összegyűjtötték a Füleseket (kedvelt rejtvényújság), a zsűrielnök pedig feltette a „Tanár úr kérem!” rovat kérdéseit. Volt egyéni verseny, csapatbajnokság, órákig elszórakoztunk, ökörködtünk és közben sokat tanultunk is. Mán László jegyzete.

Vasárnap este elkezdtem szörfözni a csatornák között. Bár ne tettem volna! Bumm neki! Mert becsapott a ménkű. Az egyik kereskedelmin jött az új játék, számomra először és utoljára. Az alap az volt, mint a mi régi játékunknál, azaz voltak kérdések, és hogy még könnyebb legyen, megoldások is. Csak ki kellett választani a helyest. Felkapott műsorvezetők és celebnek kikiáltott nők és férfiak jópofiztak, a sok millióért berendezett stúdióban helyet foglalók tapsoltak.

A semmiért, mert sok értéket aligha hordozhat egy olyan műsor, amelyben az egyik kérdés az volt: a celebnek nevezettek közül kinek a leglátogatottabb a közösségi oldala. Volt is nagy izgalom, hogy a versenyző tudja-e a jó megoldást, amire persze csak úgy nem lehet felkészülni, könyveket bújni, elmét pallérozni. A műsorvezetők és a versenyzők persze jól elszórakoztak (minden bizonnyal csinos gázsiért), ám én felhúztam magam, mert az ökörködés az baráti társaságba, a suliba való, de nem a tévébe.

A játszani kedvelők visszasírhatják a régi időket, amikor az akkor sokat froclizott Kapcsoltamban valóban a kérdések és a válaszok jelentették a lényeget, nem volt semmitmondó, flancos körítés. Mert az igazi játékban nem ez a lényeg…

Mán László

Címkék: , ,hirdetés