hirtelen megbetegedett

2019.11.27. 22:55

Elhunyt Gary Rhodes brit sztárséf

Brit sztárséfek egytől egyig elismeréssel adóztak Rhodesnak.

Britain's Chef Gary Rhodes shows off his Order of the British Empire (OBE) awarded for services to the hospitality industry in Buckingham Palace, in central London, following an Investiture ceremony held by the Queen, 23 November 2006. AFP PHOTO CHRIS YOUNG/WPA ROTA (Photo by CHRIS YOUNG / POOL / AFP)

Forrás: POOL / AFP

Fotó: CHRIS YOUNG

Ötvenkilenc éves korában meghalt Gary Rhodes brit sztárséf, aki megújította és a gasztronómia térképére helyezte a brit konyhát – adta hírül szerdán a BBC News.

Családjának közleménye szerint kedden érte a halál Dubajban, ahol 2010 óta élt és éttermeit vezette.

Az 1960-ban Dél-Londonban született Rhodes az amszterdami Hiltonban kezdett séfként dolgozni, ahol megismerkedett az újkonyhával. Egy autóbaleset miatt agyműtétet kellett végezni rajta, talpra állása után visszatért Angliába.

Huszonhét évesen nyitotta meg a londoni Cityben első éttermét, amely alig egy éven belül Michelin-csillagot kapott, csakúgy, mint az egy évvel később megnyílt másik londoni étterme.

Számos brit gasztronómiai műsort készített a BBC és más televíziók számára.

2010 óta Dubajban élt családjával, ahol két étterme is működik, és ahol a múlt héten újabb televíziós műsort forgatott. A család közleménye nem részletezte halálának okát. A Rock Oyster Media cég közlése szerint az ITV brit kereskedelmi televíziónak készített új műsort, amikor hirtelen megbetegedett.

„Egy fantasztikus séfet veszítettünk el személyében. Ő volt az a séf, aki a brit konyhát a térképre tette” – írta Twitter-üzenetében Gordon Ramsay.

We lost a fantastic chef today in Gary Rhodes. He was a chef who put British Cuisine on the map. Sending all the love and prayers to your wife and kids. You’ll be missed Gx pic.twitter.com/RRWlWhjup8

Jamie Oliver az Instagramon arról írt, hogy „Gary egy fantasztikus séf volt, a brit konyha páratlan nagykövete, aki óriási hatással volt rám, amikor ifjú séf voltam. Újragondolta a modern brit konyhát”.

James Martin is megemlékezett arról, mekkora hatással volt életére és a brit gasztronómiára Rhodes munkássága. „Úriember és zseni volt” – írta.

Borítókép: Gary Rhodes, a Brit Birodalom Rend-kitüntetés tiszti fokozatának jelvényével a kezében, amelyet a királynő ítélt oda 2006. november 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!