bűnügy

2020.04.17. 09:48

Jelentős mennyiségű kábítószer az autóban

A Nyíregyházi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának minősített esete miatt emelt vádat azzal a nyíregyházi férfival szemben, akinek az autójában 199 darab kábítószer tartalmú tablettát foglalt le a rendőrség.

Fotó: Ügyészség

A férfit a nyomozó hatóság 2019 nyarán igazoltatta Nyíregyházán, a Simai úton, amikor a gépjárműből 199 db tabletta és kis mennyiségű fehér por került elő.

A férfit vér-és vizeletvizsgálatra is előállították, a szervezetében kábítószer, amfetamin volt kimutatható.

Fotó: Ügyészség

A lefoglalt tabletták a jelentős mennyiséget meghaladó MDMA-t tartalmaztak, mely a hatályos szabályozás szerint kábítószernek minősül, a porból pedig új pszichoaktív anyagot mutatott ki a vegyészszakértő.

A jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette igen súlyos 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő cselekmény, ezért az ügyészség a férfival szemben a legszigorúbb – fegyházban letöltendő – szabadságvesztés kiszabására tett indítványt vádiratában.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában