Nincs beírva előre a két pont…

Vesna Milanovic-Litre számára nagy élményt jelenthet majd a találkozás a korábbi győri csapattársakkal
Vesna Milanovic-Litre számára nagy élményt jelenthet majd a találkozás a korábbi győri csapattársakkal - © Fotó: Janics Attila
Kisvárda – Az a fontos, hogy a kisvárdai csapat önmagához mérten nyújtson jó teljesítmény a címvédő Győr otthonában.

Idegenben eddig veretlen az ősszel a Kisvárda Master Good SE, ha ez az állapot szerda estére is fennmaradna, az a csodánál is nagyobb szám lenne. Az NB I-es női csapat ugyanis a magyar bajnoki és Bajnokok Ligája címvédő Győri ETO KC otthonában lép pályára.

– Eddig a terveknek és a célkitűzéseknek megfelelően haladunk, a bajnokságban a többieknél egy meccsel is kevesebbet játszva szereztünk hét pontot és állunk a Magyar Kupában is – mondta Mátéfi Eszter, a kisvárdaiak szakmai igazgatója. – Valóban nem ez az a mérkőzés, amellyel kapcsolatosan a bajnokság előtt a biztos két ponttal kalkuláltunk, de azért lehet célunk egy ilyen fellépésre vonatkozóan is, hiszen a sok új játékos miatt a csapatépítés fázisában járunk, az ilyen alkalmakat is fel tudjuk használni erre a célra. A lányoknak azt mondtam, hogy tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, mutassuk meg, hogy mit tudunk ilyen környezetben, és semmi esetre sem feltartott kezekkel lépjünk pályára. Ha önmagunkhoz mérten jó teljesítményt nyújtunk, akkor emelt fővel jöhetünk le a pályáról.

A Győr kétfrontos harcot vív, hiszen a bajnokság mellett a Bajnokok Ligájában is vitézkedik. Lehet abban bízni, hogy két BL-fellépés között ilyenkor kicsit lazábbra veszik a figurát?

– Nem szoktak kiengedni ilyenkor sem az ETO játékosai, inkább az a jellemző, hogy Ambros Martín edző több fiatal játékosnak szavaz bizalmat – felelte Mátéfi Eszter. – De az legyen az ő dolguk, hogy miként viszonyulnak a mérkőzéshez, mi a magunk dolgaira koncentrálnunk. Ez lesz az őszi utolsó bajnokink, kicsit sajnálom, hogy szünet következik, mert az olyan gyors tempójú meccsből, ami ránk vár Győrben, többet tudnánk profitálni, ha utána folytatódna a bajnokság. De ez van, tudomásul kell venni, hogy a válogatott számára világbajnokság következik, szeretnénk olyan teljesítményt nyújtani szerdán, hogy jó érzésekkel vonuljunk szünetre.
És ha már válogatott… Kim Rasmussen szövetségi kapitány bő világbajnoki keretében egyetlen várdai játékos, Triscsuk Krisztina került be, de a szűkítéskor fennakadt a rostán a tavalyi gólkirálynő, így nem lesz ott Németországban. Szerdán, Győrben viszont igen, mert bár a Siófok elleni hazai mérkőzésen elszenvedett vádlisérülése miatt a Kecskeméttel szembeni kupameccsen kicsit még húzta a lábát, de azóta már teljesen felépült. KM-BT

Háromszor a Vác ellen

A Magyar Kupa következő fordulójában a Vác lesz a Kisvárda ellenfele – derült ki a keddi sorsoláson. A mérkőzést január 17-én játsszák, a KKC lesz a pályaválasztó. Mivel a két csapat első fordulóra kiírt, Kisvárdán esedékes bajnoki meccsét január 31-re halasztották, egy hónapon belül háromszor is találkoznak egymással a felek, hiszen a második körös bajnoki február 17-én esedékes a Dunakanyarban.

képalá: Vesna Milanovic-Litre számára nagy élményt jelenthet majd a találkozás a korábbi győri csapattársakkal
Fotó: Janics AttilaSporthírek


hirdetés