“Nincs jobb szó, lincshangulat volt”

Olaszliszka – Legnagyobbik lányáért indult Vámosújfalura az a tiszavasvári férfi, aki elsodort egy gyereket Olaszliszkán. A gyerek könnyű sérüléseket szenvedett, az autóvezető pedig a helyszínen életét vesztette az őt ért ütlegelés miatt.

Az áldozat két gyerekét én hoztam el a helyszínről – mondja a vámosújfalui Pór Attila. – Tizenhat éve élek Vámosújfaluban, ilyet még nem tapasztaltam. Nincs jobb szó, lincshangulat volt. Sok ottani ismerősöm szólt nekem, siessek, vigyem a lányokat, mert hiába ismernek több mint tíz éve, én is kaphatok. A nagyobbik lány sajnos mindent látott és fel is fogta a történteket. A kisebbik pedig, amikor felemeltem a karomba rám nézett nagy kerek szemekkel és azt kérdezte: Apa jól van? Mit tudtam volna neki mondani? Mi lesz most a három gyerekkel? 

Gyönyörködtek Liszkában 

 

Képviselő is gyanúsított
Az olaszliszkai polgármesteri hivatalban megerősítették azt az információnkat, miszerint az október elsejei választásokon a helyi kisebbségi önkormányzatba bejutott egyik képviselő is a mostani eset gyanúsítottjai között szerepel.
– Csak azért jöttek az alsó úton, mert meg akarták nézni, milyen lett az útfelújítás után – mondja könnyeivel küszködve Pórné Nagy Katalin. – Nem ment gyorsan, hiszen féknyom sem volt és az ütközés után tíz méteren belül megállt. Kiszállt, megnézte a kislányt, aki felugrott és elszaladt. Visszaszállt a kocsiba, de elindulni nem tudott, mert rátörték a szélvédőt, beverték az ablakot, kirángatták a kocsiból és csak ütötték. Őt, aki a légynek sem ártott soha. Októberig én voltam Vámosújfaluban a polgármester, addig kétszer is meg kellett gondolnom, mikor mit mondok. Most már nem gondolkozom, minden kapcsolatomat összeszedem és minden törvényes eszközt felhasználok arra, hogy felhívjam a figyelmet ennek a szörnyű esetnek a kapcsán, tegyünk meg mindent, ne fordulhasson elő még egy ilyen eset. 

,,Nem találok szavakat” 

Egyszerűen nem találok szavakat – mondja Fekete Gyula, Olaszliszka polgármestere. – Minden tisztességes ember elítéli ezt az esetet. Remélem azokat is megbüntetik, akik csak nézték a verést de semmit nem tettek azért, hogy megakadályozzák. Minden becsületes olaszliszkai embernek ártottak ezzel. Az áldozat életét már senki nem adja vissza, de nagyon remélem, hogy az elkövetők példás büntetést kapnak. És azt is szeretném, ha több rendőr kerülne a faluba, hiszen hiába van polgárőrségünk és körzeti megbízottunk, ha ez nem bír kellő visszatartó erővel.

,,Egy ember kevés” 

Önbíráskodásközelben

Néhány évvel ezelőtt Olaszliszkán történt már egy cserbenhagyásos gázolás – tudtuk meg a polgármesteri hivatalban. Akkor egy helybeli gázolt halálra egy olaszliszkai kislányt. A gázoló segítségnyújtás nélkül elhajtott, később a rendőrök védték meg a házát a feldühödött tömegtől. A gázolót elítélték, a büntetést letöltötte, majd szabadulását követően nem sokkal elhunyt.

A Kossuth utcán nap közben kevesen vannak otthon. Szüret van, ilyenkor aki akar és szeret dolgozni, az talál munkát.

Az volt a baj, hogy nem látták a kislányt, azt hitték, az autó alatt van – mondja az egyik utcabeli. – A buszból szállt ki, átfutott az úton, a kocsi meg fellökte. Azt hitték, alatta van. A kislány családjában már volt tragédia. Az apja húgának a lányát néhány méterre feljebb gázolták halálra néhány éve. Akkor az elkövető elmenekült. Azt kiabálták, ezt is vihetjük már a temetőbe. Ha látták volna, hogy a kislány az árokból felszalad, akkor nem lett volna baj. Az egyik rokonom megpróbálta csitítani őket, de egy ember kevés. Neki meg volt már infarktusa, egy idő után inkább hagyta őket. Szörnyű volt, de akinek temették már el ilyen eset miatt a rokonát, az könnyen bekattan.

 • Megrendült Tiszavasvári lakossága
 • Látogatói hozzászólások, levelek a tragédiáról
 • Hárman már őrizetben vannak
 • TÁJÉKOZTATÁS
  Tisztelt Látogatóink!
  Hogy Önök megoszthassák véleményüket és információikat másokkal, biztosítottuk a hozzászólási lehetőséget a cikkhez. Sajnos azonban a fórumon szinte kizárólag olyan kifejezések, vélemények láttak napvilágot, amelyek személyiségi jogi és kegyeleti okok miatt moderálási elveinkkel ellentétesnek bizonyultak.
  A cikkhez kapcsolódó fórumunkat a fenti okok miatt leállítottuk.
  Kérjük megértésüket!  További hírek a Magyarország kategóriából


  hirdetés