Nincs két egyforma nap

Tóth Tamás a tó egyik halával
Tóth Tamás a tó egyik halával - © Fotó: magánarchívum
Nyírpazony – Nagy kihívás halat fogni különleges körülmények között.

Nagyot nézhettek a napokban a 4. számú főúton autózva mindazok, akik észrevették, hogy a Pazonyi Horgásztanya tavánál többen is várják a halak kapását. Sok horgász ilyenkor bent ül a meleg szobában, vannak azonban olyan szenvedélyes horgászok, akik szeretik a kihívásokat mindenféle körülmények között.

Enyhe lett az időjárás

A januári horgászat ötlete Grezsu Mihály fejében született meg.

– Nem tagadjuk, megszállott horgászok vagyunk, akik egész télen arra várunk, mikor olvadnak ki a tavak. Az új év első napjaiban azonban annyira enyhe lett az időjárás, hogy azt ki kellett használnunk. Megkérdeztük Petrilla Csabát, a tó tulajdonosát, s kérésünkön nem sokat gondolkodott, kinyitotta számunkra a Pazonyi Horgásztanyát – elevenítette fel az előzményeket Grezsu Mihály. – A közösségi portálon riadóláncként ment a hír a horgászbarátok között, s aki ráért, el is jött erre a horgászatra. Olyan szándékkal mentünk, hogy legalább fogjunk egy halat, de ha nem fogunk egyet sem, az sem baj, a lényeg, hogy tóparton legyünk. Itt Pazonyban november végén voltam utoljára, a tavalyi év utolsó horgászatának a helyszíne pedig Verbatanya volt december közepén.

08-mester-tamas

A lényeg az együttlét

– Számítottam arra, hogy a szinte márciusi időben esznek majd a halak, de azt jól tudtam, hogy nem olyan intenzitással, mint nyáron. Igaz, én végül nem akasztottam meg egyet sem, de nem bántam, hiszen a lényeg, hogy együtt voltunk – mesélte tovább Grezsu Mihály, aki gyermekkorában édesapja által szerette meg a horgászatot. Elárulta, hogy pergetni is szokott olykor a tiszalöki Kenyérgyári-holtágon és az erőműnél, valamint a Taktaközi-csatornán. Lékhorgászattal még sohasem próbálkozott. Szereti a kihívásokat, éppen ezért ebben az évben benevez a Pecamánia versenysorozatba is.

– Nagy kihívásnak érzem, hogy túljárjak a halak eszén, s horogra csaljam őket a legkülönlegesebb körülmények között. Vallom, hogy nincs két egyforma nap, nincs két egyforma víz, s éppen ettől szép a horgászat – tette hozzá.

KM-MML
hirdetés