Nincs már szükség kerülőutakra Kálmánházán

Akt.:
Nincs már szükség kerülőutakra Kálmánházán
© Fotó: Dodó Ferenc
Kálmánháza – Egy régóta húzódó ügy végére kerül ma pont, és bár csupán egyetlen mozdulat, amivel az útlezárást jelző táblát arrébb gurítjuk, a környéken gazdálkodók életében ez egy hatalmas lépés – mondta a kálmánházi felüljárón tartott sajtótájékoztatón Urszuly Sándorné, a település polgármestere.

– 2014-ben jeleztük, hogy gond van a felüljáróval, le is kellett zárni, a gazdálkodók pedig csak kerülőúton juthattak el a földjeikhez, ami nem csak időveszteséget okozott nekik, de többletköltségekkel is járt. A kormányhivatal és a térség országgyűlési képviselője, dr. Vinnai Győző azonban mellénk állt, ennek köszönhetően felgyorsultak az események, a felújított utat pedig ismét birtokba vehetik a közlekedők – mondta a polgármester.

Segítség a gazdáknak

– Szorgalmas, gazdálkodó emberek élnek Kálmánházán, akik számára nap mint nap kellemetlenséget okozott, hogy nem használhatták a felüljárót – mondta dr. Vinnai Győző, aki kiemelte: fontos, hogy a felújítás a nagy tavaszi munkák elkezdése előtt befejeződhetett, ez hatalmas segítség a gazdáknak.

– Az agrárium nagyban hozzájárul az ország fejlődéséhez. Az elmúlt években átalakult a birtokszerkezet, nőtt a családi gazdaságok száma, a mezőgazdaságban ötvenezerrel dolgoznak többen, mint néhány évvel ezelőtt. Ebben komoly támogatást jelentenek a pályázatok, amelyekben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gazdák is nagyon jól szerepelnek. Ők is hozzájárulnak az ország erősödéséhez, éppen ezért fontos az életük könnyebbé tétele – például azzal, hogy felújítunk egy számukra fontos felüljárót – mondta dr. Vinnai Győző, aki a közlekedés-fejlesztés jelentőségéről is beszélt. – Ha az embereket arról kérdezik, hogy melyek azok a területek, amelyek fejlődése, javulása a legfontosabb a számukra, az első helyen a munkahelyek létrehozását említik, ezt pedig az infrastruktúra: az utak, elkerülők, körforgalmak építése, felújítása követi. A megyénk ezen a téren is óriásit lépett előre, a jövő év végére pedig bezárul a nyugati elkerülő, hiszen elkészül a Nyírszőlősig tartó, illetve a Tokaji útig tartó szakasz is – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Szimbolikus jelentőség

Román István Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott úgy fogalmazott: a felüljáró megnyitásának szimbolikus jelentése van: azt mutatja, hogy a legfontosabb gondok megoldása mellett jut idő, energia és pénz a kisebb jelentőségűnek tűnő problémák kezelésére is.

– Az elmúlt években folyamatosan javult a gazdaság állapota, nőtt a foglalkoztatás, fejlődtek a kis- és középvállalkozások, és ezek a folyamatok mindenki számára érzékelhető változást hoztak, de fontos, hogy a kisebb, de az emberek életét megkeserítő dolgokkal is foglalkozzunk, hiszen ez is a feladatunk – mondta a megyei kormánymegbízott, hozzátéve: a felújítással sok környékbeli család mindennapjait tették könnyebbé.
hirdetés