“Nincs más választásunk, fejjel kell menni a falnak”

A kemecseiek számára végzetes lehet egy újabb „baleset”, az egyenlő a kieséssel
A kemecseiek számára végzetes lehet egy újabb „baleset”, az egyenlő a kieséssel - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A rangadók rangadóján dőlhet el a bajnoki cím sorsa Ibrányban.


Ami késik nem múlik, avagy az élet nagy rendező, akár még szigorúan csak tizennyolc éven felülieknek ajánlott előadás is kerekedhet a végén. Tiszta sor: a megyei első osztályú bajnoki cím megkaparintása immár a listavezető Ibrány és a második helyen gyökeret eresztett Nagyecsed belügye, más már nem szagolhat bele a történetbe. …és itt jön, ami bekavart a forgatókönyvbe. A tabella élén trónoló Ibrány legutóbbi fellépése – a felázott pálya miatt – meghiúsult Nyírgyulajban, miközben a Nagyecsed legyűrte a Baktalórántházát. Ilyetén módon a felek között öt pontra olvadt a különbség, vasárnap pedig éppen egymással tusakodik a két legénység! Magyarán a rangadók rangadója következik. A variációk tárháza, persze leszűkült. Ibrányi siker esetén mennybe megy a Gerliczki-alakulat, amely bearanyozza a szezont. Döntetlenné sem kell a kardjukba dőlni a házigazdáknak, legfeljebb odázódik az ünnep, a vendégek győzelme viszont egy csapásra megnövelheti az érintettek vérnyomásást. Nem véletlen, hogy ezt a találkozót közvetiti online, saját honlapján a szabolcsi Igazgatóság.

Ugyanakkor megér egy misét a zsinórban négy diadalt felmutató, és a képzeletbeli dobogóról leszorult, de nyíltan a bronzra hajtó Nyírgyulaj összecsapása. Bár a vendégek – a fentebb vázoltak következtében – egy meccsel kevesebbet játszottak, mindazonáltal ha balul sül el számukra a meccs, meleg lehet a folytatásban megvalósítani céljukat.
Mindeközben akárhogy is fáj, abszolút megpecsételődhet a Kemecse sorsa. Egy újabb zakó után a gárda menthetetlenül kipottyan, és nem akarjuk az ördögöt a falra festeni, ám a tuzséri katlanban ritkán terem babér a látogatóknak…

A Nagyhalász, Gyulaháza páros ellenben tovább brusztol a megkapaszkodás érdekében. Az aktuális körben mindkét egylet idegenben kényszerül domborítani, Ez főként a gyulaháziakat nyomaszthatja, mivel nekik csupán két találkozójuk maradt a – a még három bevetést teljesítő – halásziakkal szembeni két pontos hátrány ledolgozására.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 28. forduló (kezdés: 17 ifi: 15)

Szombat

Tuzsér (6.)–Kemecse (15.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Ismét egy olyan csapattal játszunk, amely a bennmaradásért küzd, de én hazai pályán csak a győzelmet tudom elképzelni.
Resán Attila, kemecsei szakosztályvezető: – Nincs más választásunk, fejjel kell menni a falnak, mert rajtunk csak a győzelem segít.

Mátészalkai MTK (7.)–Gyulaháza (14.)

Siska Attila, mátészalkai edző: – Remélem, a jó forma kitart a most már a szezon végéig, más célunk nem lehet, mint hazai pályán begyűjtsük a három pontot.
Bardi Béla, gyulaházi egyesületi elnök: – Lassan már csak az Ibrányban és a Nyírbátorban bízhatunk…

Baktalórántháza (9.)–Tiszavasvári (8.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – A nagyecsedi meccsre visszatérve, az összképet tekintve a hazaiak győzelme megérdemelt volt és akadt egy-két helyzetük is, de nem mindegy, mikor… A véleményes kiállításig uraltuk a játékot, és azt se tudták, merre van a kapunk. Erről ennyit. A hét végén pedig úgy néz ki, kiegyenesedünk, ha csak ezen múlik, akkor egyértelmű győzelmet várok.
Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – A következő mérkőzésünket nagyon nehéz közegben kell megvívni, mindemellett a tavaszi eredmények mutatják, hogy a Bakta többre érdemes annál, ahol jelenleg áll a tabellán. Minimális célunk az, hogy a lefújás után a két csapat közötti távolság megmaradjon.

Vasárnap

Mándok (10.)–Nagyhalász (13.)

Matyi András, mándoki edző: – Nem tudjuk, mivel érdemeltük ki a játékvezetők sajátos bánásmódját az idegenbeli meccseinken? Egymás után másodszor, akkor, amikor vezettünk, két játékosunkat állították ki, és szerintünk jogtalan tizenegyeseket ítéltek ellenünk, így mindannyiszor kikaptunk. Ugyanakkor nem csak ezeket a mérkőzéseket tették tönkre, hanem a közben játszott hazait is, mert nem olyan erős a keretünk, hogy egyszerre több kezdőembert minőségileg pótolni tudjunk. Remélem, a hét végén képesek leszünk kiállni…
Opre Mihály, nagyhalászi edző: – Láttam a mándokiak meccsét legutóbb Tiszavasváriban. Igaz, hogy több hiányzójuk lesz, azért az ördög nem alszik, jó lesz vigyázni. Megpróbálunk pontot, pontokat szerezni.

Ibrány (1.)–Nagyecsed (2.)

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Merőben más stílust képvisel a két csapat, de a tabella is mutatja, hogy végeredményben mindkettő eredményes lehet. Eddigi szereplésünkkel megteremtettük magunknak az esélyt, hogy megnyerjük a bajnokságot, ezzel mindenképpen élni szeretnénk vasárnap!
Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Először is gratulálok a keleti válogatott sikeréhez, amelyből tevékeny részt vállaltak a szabolcsi futballisták, köztük jó néhány ibrányi játékos! Mivel számukra is van, nem is kis tétje a mérkőzésnek, úgy készülünk, hogy a hazaiak még ne tudjanak ünnepelni…

Sényő-Carnifex (3.)–Nyírgyulaj (5.)

Ember Roland, sényői edző: – Rangadó elé nézünk, és bár számunkra nem jött jól, hogy elmaradt a hét végi Nyírgyulaj–Ibrány meccs, ezért is most győznünk kell.
Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – A vasárnapi mérkőzéssel erőltetett menetelés kezdődik számunkra, tizenöt nap leforgása alatt kilenc tétmeccset fogunk játszani. Aki ennek végkimenetelét előre megmondja, aminek a végén örülni szeretnénk.

Szakoly (4.)–Tiszakanyár (12.)

Hokk Béla, szakolyi edző: – Masszív, jó csapat érkezik hozzánk, de úgy gondolom, hazai pályán nyerni kell.
Koskovits György, tiszakanyári edző: – Tesszük a dolgunkat, ahogy korábban és reménykedünk, talán ezen a hét végén sikerül valami nekünk is. Persze, ehhez megfelelő körülmények is kellenének!

Szabadnapos: Szatmár Unió FC
hirdetés