Nincs menekvés – Kilenc éve rabolhatott, most letartóztatták

Nincs menekvés - Kilenc éve rabolhatott, most letartóztatták
Nincs menekvés - Kilenc éve rabolhatott, most letartóztatták - © Fotó: police.hu
Izsófalva, Kazincbarcika, Miskolc, Sajógalgóc – A férfinek szembesülnie kellett vele, hogy kilenc év után gyanúsított lett, így feltehető, hogy megszökne.

A gyanúsítás szerint még 2009. novemberében rabolt ki egy idős nőt az a férfi, akit szerdán a bíróság 2018. augusztus 18-ig letartóztatott.

A gyanúsított 2009. november 30-án hajnalban Sajógalgócon csuklyával a fején két társával benyomta a bezárt ajtót a sértett nyári konyhájában, majd egyikük egy párnát szorított az idős nő arcához és felszólította, hogy adja oda a pénzét, de ne kiabáljon. Egyikük elkezdte átkutatni a lakóhelyül szolgáló nyári konyhát, majd a sértettet a konyhából nyíló kis szobába zárták.

Félő, hogy megszökik

A zajra a szomszéd házból kijött a sértett fia és megkérdezte, mit keresnek ott, mire a gyanúsított és társai elfutottak a helyszínről az elvett 10 ezer forinttal.

n3201205

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a várható büntetéstől félve megszökne, elrejtőzne, a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, hiszen csak 2018. júliusi kihallgatásakor szembesült azzal, hogy a nyomozó hatóság rá nézve terhelő adatok birtokába jutott. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén tanúk befolyásolásával, esetleg korábbi bűntársaival való összebeszéléssel megnehezítené a bizonyítási eljárást, ezért a bíróság a letartóztatásáról döntött.

ÉM
hirdetés