Nincs ok a türelmetlenkedésre

Nincs ok a türelmetlenkedésre
© A szombati meccsen Brankovics Péter (jobbra) csereként beállva igyekezett lendíteni a várdaiak szekerén Fotó: Pusztai Sándor
Amíg jönnek a győzelmek, az is megemészthető, hogy a kisvárdaiak játéka még nem az igazi.

Ha apránként is, de szépen halad célja megvalósulása felé a Kisvárda Master Good. Az NB III-as futballcsapat az első három fordulóban kilenc pontot gyűjtött, így két borsodi riválisával, a Putnokkal és a Cigánddal együtt tagja annak a háromcsapatos élbolynak, amely vezeti a mezőnyt. Eddig tehát jó.

Amire nem lehet panasz

Szombaton az újonc Salgótarján elleni hazai győzelem (1–0) volt soron. Így a bajnoki szereplést nem érheti kritika. Ezzel együtt még van miért dolgozni.

– Azért a játékunk még koránt sincs olyan, amilyennek látni szeretnénk, egyedül a Honvéd-MFA elleni meccs első félidejében futballoztunk a valós tudásunknak megfelelően – árulta el Révész Attila, a kisvárdaiak szakmai igazgatója. – A három belső védős szerkezetre való átállás időigényes, láthatjuk, a Manchester Unitednél sem megy könnyen. Szerencsére esetünkben az eredményességre nem lehet panasz, és azt mondom, amíg jönnek a győzelmek, addig nincs okunk a türelmetlenkedésre.

– Más kérdés, hogy a mostani meccs sem szolgálta a fejlődésünket, mert Kardos Norbert korán sérülést szenvedett. Mindenesetre úgy tűnik, a várdaiaknak új riválissal kell számolniuk, hiszen az elsőséggel kacérkodó Felsőtárkányból három élvonalbeli múlttal rendelkező futballista, Dobos Attila, Lakatos Béla és Montvai Tibor a szintén komoly terveket szövögető Kazincbarcikára igazolt, és szombaton már játszottak is új csapatukban – a régi ellen. A meccset úgy nyerte meg a Barcika 2–1-re idegenben, hogy az első gólt éppen Montvai szerezte…

Van miért bizakodni

– A következő fordulók párosítása alkalmas arra, hogy kissé szétrázódjon az élboly, számunkra kedvező, hogy szombaton újra hazai pályán játszunk, a Jászberényt fogadjuk – mondta Révész Attila.

– A Salgótarján ellen már több helyzetet alakítottunk ki, mint a korábbi meccseken, viszont a játékunk egy-egy meccsen belül is hektikus még, ami annak köszönhető, hogy a játékosok erőállapota még mindig eltérő egymástól. Ezen a téren azonban hétről hétre előrelépést tapasztalhatunk, úgyhogy van okunk a bizakodásra.

KM-BT
hirdetés