Nincs okunk a rosszkedvre

A magyarok büszkék lehetnek a gulyásra is
A magyarok büszkék lehetnek a gulyásra is
Bár egy friss, 177 országra kiterjedő közvélemény-kutatás szerint depressziós nép a magyar, mégis több tény szól amellett, hogy nincs okunk a rosszkedvre.

A Vasárnapi Blikk összeállítása szerint ezek egyike, hogy egy UNICEF felmérése szerint jó szülők a magyarok, hiszen a gyermekek négyötöde érzi magát boldognak. Szintén a vidámságra adhat okot, hogy hazánk főztjei – a hortobágyi palacsinta, a gulyás vagy a töltött káposzta – messze földről vonzzák az ínyenc turistákat. Az ételek mellett persze a magyar borok is irigylésre méltóak.

A hazai finomságok mellett az országban élők is népszerűségnek örvendnek: az osztrákok, németek és franciák között végzett felmérés szerint mindhárom nemzet tagjai összetartó, bátor és mértékletes embernek írták le a magyarokat. Kiemelték ezen kívül jó tulajdonságként a remek vendégszeretet és barátságot is.

Az összeállítás szerint szerencsésnek érezheti magát minden magyar amiatt is, hogy a világ egyik legnehezebben megtanulható nyelvét beszéli. Az európai nyelvek közül például csak az ír és a baszk elsajátítása jelent hasonló nehézségeket, mint a magyar megtanulása. Hiába nehéz a nyelvtan, a magyar humor így is ragyogó: az itt élők az elmúlt évszázadokban megtanulták, hogy a vidámság a legnehezebb időkön is átsegít.
hirdetés