Helyi közélet

2018.04.04. 14:13

Egy történet a győzelemről

Tiszadob - A reményt adó élet igaz történet a szeretet és a hit erejéről.

Tiszadob - A reményt adó élet igaz történet a szeretet és a hit erejéről.

Wheeler-Mezei Virág Tiszadobon nőtt fel. A magyar lányok átlagos életét élte, de már gyerekkorától számos kérdés fogalmazódott meg benne: hogyan keletkezett az élet, a föld, van-e és ha van, kicsoda Isten? Gyerekként sokszor beszélt valami számára is ismeretlen nyelven, és tinédzserkorára kialakult benne egy megmagyarázhatatlan érzés, hogy külföldön fog élni. És ez így történt: 2008-ban az Egyesült Királyságba költözött. Ott indult növekedésnek a kapcsolata Istennel, melynek magvacskáit még az apai nagyanyjával folytatott beszélgetések vetették el a szívében, ám Angliában már életének elválaszthatatlan részévé vált a kötődés Jézus Krisztushoz. És Walesben találta meg azt a férfit, akire a szíve mindig is vágyott: James-t.

Zakatoló kérdések

Hamarosan házasságot kötöttek, és Bathba költöztek, ahol Virág egyik nagy álma is beteljesült: gyermekekkel foglalkozhatott. Boldogságát tovább fokozta, amikor kiderült, hogy babát vár. Mindketten örömmel és izgatottan várták gyermekük megszületését. Virágban elég korán kialakult a bizonyosság, hogy fiuk lesz. És valóban, megérkezett Luke, az ő gyönyörű, egészséges fiuk, Virág pedig boldog édesanya lett. Ám hat hónap múlva minden elkezdett összeomlani. Kiderült, hogy Luke-nak agytumora van. A boldog anyaságot felváltotta a Luke életéért folytatott szüntelen és kilátástalannak tűnő küzdelem. A családi idillt feldúlta az állandó kórházi lét, a műtétek, a kezelések, a huszonnégy órás készenlét és helytállás – házasságuk csaknem tönkrement. És ott voltak a feldúlt szív zakatoló kérdései is: Hol van Isten? Miért teszi ezt? Miért éppen vele történik ez? Meddig és hogyan lehet mindezt kibírni? …

Naplószerű kalauz

Virág az érzéseiről, a velük történtekről, kisfia gyógyulásáról könyvet írt, amely magyarul is megjelent, Reményt adó élet címmel. A naplószerűen megírt könyv azon kalauzol bennünket végig, hogy a fiatalként kissé ide-oda sodródó lány hogyan válik érett személyiséggé a kisfia életéért, a hitének megmaradásáért és a házasságáért folytatott küzdelemben; és hogy a fia elvesztésétől való rettegéssel és a haláltól való félelemmel vívott harcában az Istenbe vetett bizalma hogyan teszi őt győztessé.

A kötetet április 28-án 17 órától a tiszadobi Andrássy-kastélyban mutatja be a szerző, aki elmeséli történetét a szeretet és a hit erejéről.

Ez az utazás a legbátrabbaknak való!

Ez egy olyan utazás története, amit csak kevesünknek kell megtenni. Ez csak a legbátrabbaknak való.

Virág és James két tehetséges, okos és vonzó fiatal. Walesben találkoztak. Hamarosan, egy magyar kastélybeli gyönyörű házasság és esküvői fogadás után Anglia egyik legszeretnivalóbb városába, Bathba költöztek. Egy idő után Virág terhes lett, és senki sem lehetett volna örömtelibb és izgatottabb, mint ők. Luki – vagyis Luke – megszületett. Nagyon egészséges babának látszott, hármasban egy szeretetre méltó családot alkottak. Aztán életük hirtelen és drasztikusan megváltozott. Luke beteg lett, átvitték Bristolba, és ott sürgősségi agyműtétet hajtottak végre rajta egy rosszindulatú agydaganat miatt.

Ez azonban egy történet a győzelemről, dacára a fájdalomnak, kilátástalanságnak, rémültségnek és bizonytalanságnak; történet a békességről és a magabiztosságról, melyeket egy ilyen helyzet alapesetben teljesen felemészt – írta a könyvről Patrick Withworth lelkész.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában