Nizzai terrortámadás – Jóváír legfeljebb tízezer forintot ügyfeleinek a Vodafone, a Telenor és a Magyar Telekom a nizzai merénylet kapcsán

Akt.:
Budapest – Legfeljebb bruttó 10 ezer forintot jóváír a Vodafone, a Telenor és a Magyar Telekom a nizzai gázolásos merényletet követő órákban Franciaországban roamingoló ügyfeleinek – közölték a távközlési vállalatok pénteken az MTI-vel.

A Vodafone jóváírása a 2016. július 14-én 19 órától július 15-én 10 óráig terjedő időszakban bonyolított SMS- és hívásforgalomra, a Magyarországra és Franciaországon belülre indított hívásokra, valamint a Franciaországban fogadott hívásokra vonatkozik.

A Telenor szintén legfeljebb 10 ezer forintig írja jóvá utólagosan azon kártyás és számlás ügyfeleinek a forgalmát, akik 2016. július 14-én 20 óra és 2016. július 15-én 20 óra között francia hálózatot használva hívást fogadtak vagy kezdeményeztek.

A Magyar Telekom a július 14-én és 15-én Franciaországban tartózkodó ügyfelei SMS-, MMS-, hívás- és adatforgalmi költségeit írja jóvá 10 ezer forintig.

Csütörtök este egy 31 éves, tunéziai származású férfi teherautójával belehajtott a francia nemzeti ünnepet lezáró késő esti tűzijátékot néző tömegbe Nizzában, közben a pisztolyából lövéseket adott le. Legkevesebb 84-en vesztették életüket, többtucatnyian megsebesültek. Mintegy ötven sebesült még az életéért küzd – közölte Francois Hollande elnök a dél-franciaországi város kórházában péntek délután tett látogatása után. A rendőrök megölték az ámokfutót.

– MTI –
hirdetés