Nizzai terrortámadás – Kövér László együttérzését fejezte ki a francia Nemzetgyűlés és a Szenátus elnökének

Budapest – Együttérzését és szolidaritását fejezte ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a francia Nemzetgyűlés és a francia Szenátus elnökének a nizzai terrortámadás miatt. A házelnök levelének fordítását az Országgyűlés sajtószolgálata pénteken juttatta el az MTI-nek.

Kövér László Claude Bartolone-nak, a Nemzetgyűlés elnökének és Gérard Larcher-nak, a Szenátus elnökének azt írta, hogy mély megrendüléssel értesült a csütörtök esti nizzai vérengzésről.

Hozzátette: Franciaország továbbra is a célpontja ezen értelmetlen cselekményeknek, de az az egész európai közösség is érintette.

“Ezért is szeretném kifejezni, a saját és a Magyar Országgyűlés minden tagja és az azt képviselő teljes nemzet nevében a legnagyobb határtalan undorunkat e barbár támadással szemben, valamint mély őszinte együttérzésünket a családok és az áldozatok hozzátartozóinak, és a legteljesebb szolidaritásunkat Franciaországgal a nemzetközi terrorizmus felbujtói, finanszírozói vagy végrehajtóival szemben folytatott küzdelemben” – fogalmazott Kövér László.

Csütörtök este, a francia nemzeti ünnepen egy 31 éves tunéziai születésű férfi teherautójával a tűzijátékot néző tömegbe hajtott a dél-franciaországi Nizzában. A támadás során legalább 84 ember meghalt, sokan megsebesültek, több ember állapota válságos.

– MTI –
hirdetés