Önkormányzati választás 2010: Átlátható, tiszta támogatási rendszert Nyíregyháza sportjába

Partnerek legyenek a sportvezetők, a forrásokat ésszerűen kell felhasználni.

A Konzultáció sorozat Nyíregyháza jövőjéért- kampány második fejezetén van túl dr. Kovács Ferenc országgyűlési képviselő, Nyíregyháza fideszes polgármesterjelöltje. Csütörtökön délelőtt a sport volt terítéken, a bujtosi sportcsarnok tárgyalójában több mint húsz nyíregyházi sportvezető vázolta fel sportágának, intézményének, klubjának vagy szakosztályának helyzetét, hiszen az összejövetel célja az volt, hogy napi szintű képet adjanak a nyíregyházi sportéletről.

A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Kovács Ferenc kihangsúlyozta: a hallottak megerősítették abban: a városnak nem volt valós sportkoncepciója, kaotikus állapotok, kézi vezérlés jellemezte és sporttámogatás elosztásánál nagy szerepet kapott a lobbyzás. A sportlétesítmények helyzetét ugyancsak változtatásra szorulónak minősítette, kiemelve az örökösföldi focipálya építését jelentő problémákat. Kérte a jelenlévőket, hogy október tizenegyedikéig írásban is küldjék el mindazt, amit a legégetőbb gondoknak tartanak.

– Amennyiben én leszek a polgármester, azonnal hozzálátok majd a problémák orvoslásához. Egy tiszta, átlátható, garanciákat is felmutató támogatási rendszerre van szükség. Nem az üzleti érdekek, hanem a diák- és szabaidősport, az utánpótlásnevelés irányába kell koncentrálni az erőket, hiszen ezek képezhetik az alapját a versenysportnak is. A városnak partnerként kell kezelnie a sportvezetőket, a meglévő forrásokat pedig ésszerűen kell felhasználni, valamint korrekten, mert csak így lehet szponzorokat bevonni megyeszékhelyünk sportjába – mondta Kovács Ferenc.

– Mán László –
hirdetés