Ünnepelt a Kölcsey-iskola

Ünnepelt a Kölcsey-iskola
Névadót, s a legjobbakat is ünnepelni gyűlt össze a nyíradonyi Kölcsey-iskola közössége a minap.

1993 óta viseli a nagy elődünk nevét a nyíradonyi Kölcsey Ferenc Gimnázium és Általános iskola. Akkor – közvetlenül a névválasztáshoz kapcsolódva – emlékünnepséget rendeztek a tiszteletére, ami azóta is hagyomány az intézményben.

A ballagást megelőzően, a pedagógusnappal együtt tartják az eseményt, amely alkalmat ad a kiválóságok megemlítésére.


Kölcsey-emléklapot kaptak
Erdei Viktória 8. a, Papp Ágnes 8. b, Perge Dorina 8. a, Végső Georgina 8. b A Kölcsey-emlékérem tulajdonosa, Nádró Bíborka 8. b

Éremalapítás

Akkor alapították a Kölcsey nevét viselő kitüntetéseket is: a legkiválóbb diákokat és pedagógusokat éremmel és oklevéllel jutalmazzák.

Felsorolni is hosszú volna, mennyien kaptak jutalmat a gyerekek közül a versenyeredmények elismerésére, mielőtt a közösség elé hívták volna azt az öt végzős diákot, akik 8 éven át „mindenütt ott voltak”, tanulmányi eredményük a legügyesebbek közé sorolta őket.

Őket Tóth Lajos igazgató méltatta, s adta át a Kölcsey-emléklapokat és az -emlékérmet.

A délutáni pedagógusnapon Tasó László polgármester újabb elismeréseket adott át. A tantestület véleményét figyelembe véve életpályadíjat adott át Tóth Vincéné tagozatvezetőnek, tisztelegve a nyugdíjba vonuló, 29 évet az intézményben dolgozó kolléga előtt.

Az önkormányzat által adományozott év pedagógusa díjat idén Topor Sándor igazgatóhelyettes vehette át.

 Ő a gimnáziumi tagozat vezetője, idén érettségiztetnek először, és rajta is múlott, hogy eddig gördülékenyen ment a vizsgáztatás – tudtuk meg.

Tisztelgés a pályafutás előtt

 Könnyek között köszönte meg a pedagógus Kölcsey-emlékérmet Bíró Lászlóné címzetes igazgatónő (az iskola korábbi vezetője), aki 32 éves pedagógiai és közéleti tevékenységéért vehette át azt.

A matematika–fizika szakos tanárnő először a diákotthont, majd az intézményt vezette, s mindig vitt valamilyen varázsos elemet a hétköznapokba – hallhattuk méltatását.

Noha erre a pályafutásra kötelezte el magát, s bátran, önmagával és jellemével is szerződve végezte a munkát, energiájából arra is futotta, hogy a város önkormányzatában szerepet vállaljon: képviselő, bizottsági elnök. – Mindenki olyan boldogan fejezze be a pályáját, mint én – kívánta a jelenlévőknek.
hirdetés