Ünnepeltek a köztisztviselők

Ünnepeltek a köztisztviselők
A Magyar Közigazgatási Kar megyei tagozata megalakulásának 15. évfordulója tette emelkedettebbé a pénteken megtartott köztisztviselők napját.  video

Az eseményen Győri András elnök megnyitójában emlékeztetett: a közszolgálat katonái ünnepének elfogadtatása megyénkből indult, s hogy elismerésben is legyen részük, létrehozták a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közigazgatásáért díjat, melyet az idén tizenöten vehettek át.

Esetgyűjtemény készül

Dr. Verebélyi Imre, a Magyar Közigazgatási Kar országos elnöke ironikusan megjegyezte: a közigazgatást érintő reformok aktuális kérdéseit nem a köztisztviselőkkel vitatják meg, azokról ő maga is a sajtóból értesül.

A politika a kampányban „leszúrja” a közszolgálatot, hogy ezáltal voksokat szerezzen az ellenük hangolt választóktól. A köztisztviselőt kirúgják, ha szakmai kritikát fogalmaz meg, de – ahogy mondta – „Meg fogunk szólalni, mert elég volt!” A régiókról megjegyezte: voluntaritsák az országot felülről át akarják szerkeszteni, miközben az érverést figyelmen kívül hagyják.

– Györke László –
hirdetés