Ünnepi bemutató a gimnáziumban

Ünnepi bemutató a gimnáziumban
Az „Aranymezők, ezüstfolyók – Magyarország” című album ünnepi bemutatóját a város Bocskai István Gimnázium és Szakközépiskola aulájában tartották meg, az eseményen két kivétellel felléptek az amatőr együttesek is.

Januárban felénekelték, most megjelent a kuriózumnak számító hanghordozó. Magyarságunk értékeinek megőrzését tűzte ki célul Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Nagy Attila zenetanár akkor, amikor elhatározták, hogy megörökítik országunk hazafias dalainak egy részét. Januárban a szerencsi térség nyolc – Szerencsről kettő, Mád, Megyaszó, Rátka, Taktaharkány, Taktaszada, Tállya – amatőr együttese került képbe Nagy Attila részéről, a csoportok vállalták a tanulást és a feléneklést. Koncz Ferenc az ötlet szülőatyja és anyagi támogatója sajtótájékoztató keretén belül mondta el érdeklődésünkre szombat délután, a megjelent CD nem az utolsó, nagyon szeretné, ha a pátria valamennyi népi együttese felénekelne repertoárjából néhány dallamot az utókor számára.

Megkönnyezték

Elindult egy folyamat, aminek máris van kézzelfogható eredménye. Nagyon hálás vagyok, hogy a Szerencsi Polgári Együttműködés Egyesülete vállalta a kiadó szerepét – mondta a honatya. Az „Aranymezők, ezüstfolyók – Magyarország” című album ünnepi bemutatóját a város Bocskai István Gimnázium és Szakközépiskola aulájában tartották meg, az eseményen két kivétellel felléptek az amatőr együttesek is. Ritkán hallott dallamoknak tapsolhatott a nagyérdemű, a Székely Himnuszt felállva és könnyezve hallgatták végig az esemény résztvevői. Érték született Szerencsen.

-Serfőző László-
hirdetés