Ünnepi műsor, technikai és kommandó bemutató a Határőr Napon

Ünnepi műsor, technikai és kommandó bemutató a Határőr Napon
A Nyírbátori Határőr Igazgatóság és kirendeltségei Szent László király, a határőrök védőszentje előtt a Határőrség Napja alkalmából immár hagyományosan ünnepi programmal, valamint családi juniálissal tisztelegnek. A határőr igazgatóság központi rendezvényei Nyírbátorban lesznek.

Dicséretek, elismerések átadására kerül sor 2006. június 23-án pénteken reggel nyolc órától a határőr laktanyában. 

Háromnegyed tíztől Koppány vezér unokájáért, a lovagkirályért – aki megalkotta az első határőrizetről szóló törvényt – szent misét tartanak a római katolikus minorita templomban. Fél tizenegykor a Papok rétjén az ünnepi beszédet – amelyet dr. Rácz János a Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője mond – a Talán Teátrum műsora, majd a határőr kommandó látványban gazdag bemutatója követi. A város és környékének érdeklődő apraja-nagyja megtekintheti itt a határőrök legkorszerűbb technikai eszközeit, kézbe vehetik fegyvereiket.

Esős időjárás esetén a szentmisét követő programok – amelyre időjárástól függetlenül mindenkit szeretettel vár a Nyírbátori Határőr Igazgatóság – a Művelődés Házában kerülnek lebonyolításra: az ünnepi beszéd és a Talán Teátrum műsora a Művelődési Ház termében, a technikai bemutató pedig a Művelődési Ház parkolójában. 

Vasárnap, június 25-én reggel nyolctól a helyi kemping és strand ad otthont a családi juniálisnak, ahol kispályás focibajnokság, íjász bemutató, korong lövészet, technikai bemutató, légpuska lövészet, kutya bemutató, családi vetélkedők, gyermekműsorok szórakoztatják az igazgatóság hivatásos, köztisztviselő, közalkalmazott munkatársait, családtagjaikat és barátaikat is.

 - Tanyik József –
hirdetés