Nő a női együttesek szerepe

Arccal a megyei rangadó felé! A vitkai játékosok a Kölcsey ellen folytatnák a felzárkózást
Arccal a megyei rangadó felé! A vitkai játékosok a Kölcsey ellen folytatnák a felzárkózást - © Fotó: Neviczki Csaba
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Kisvárda már befejezte őszi szereplését, adott az esély, hogy felzárkózzon a Fehérgyarmat.


Mátészalkán valamire nagyon ráéreztek. A kézilabda NB II Észak-keleti csoportban szereplő női együttes sorra pipálja ki a rangadókat, mégpedig többnyire idegenben diadalmaskodva. Vakarcs Krisztina együttese immár két pont előnnyel trónol a tabella tetején és a szombaton esedékes Heves elleni hazai összecsapáson (kezdés: 15 óra) jó eséllyel szállíthatja az újabb győzelmet. …és ha a riválisok tovább botladoznak, akár nőhet is az előny.

Csaknem ugyanakkor, egy „házzal odébb”, jelesül a vásárosnaményi sportcsarnokban rendezik a Vitka–Kölcsey DSE-Nyíregyháza megyei rangadót (17 óra). A felekre egyaránt igaz, hogy egyre feljebb kapaszkodnak a tabellán: az újonc házigazdák a kilencedik, míg a vendégek a negyedik helyen állomásoznak – utóbbi gárda csupán rosszabb gólkülönbsége miatt szorul le a dobogóról. Alighanem kiélezett találkozóra, no meg tömény izgalomra „hegyezhet” a lelátó népe.

Ami a férfi frontos illeti: nos, a Kisvárda – az előrehozott két bajnoki meccs következtében – befejezte őszi menetelését. A Sándor-legénység jelenleg a harmadik a táblázaton, mindazonáltal ezt a pozíciót aligha tudja megőrizni. Meglehetősen szorosan tapadnak rá a riválisok, amelyek ugyebár még kétszer játszanak… Speciel a Fehérgyarmat nem férkőzhet elé, a szatmári különítmény hét ponttal gyűjtött kevesebbet a Várdánál, így legfeljebb közelebb araszolhat. Ennek érdekében szombaton (18 óra) teheti meg az első lépést, amikor a sereghajtó Eger U23 titánjait fogadja. Mivel a látogatók eleddig valamennyi mérkőzésüket elbukták, kellemetlen meglepetés lenne, ha elmaradna a győzelem.

KM-KTSporthírek


hirdetés