Női asztalitenisz BL – Szekszárdi vereség az elődöntő első meccsén

Szekszárd – A Szekszárd AC csapata 3-1-re kikapott a vendég lengyel Tarnobrzeg együttesétől a női asztalitenisz Bajnokok Ligája elődöntőjének pénteki első mérkőzésén.

A visszavágót április 7-én rendezik Lengyelországban.

Eredmény:

női BL, elődöntő, 1. mérkőzés:

Szekszárd AC-KTS Siarka ZOT Tarnobrzeg (lengyel) 1-3

Polina Mihajlova-Han Ying 1-3 (5, -6, -7, -4)
Madarász Dóra-Viktorija Pavlovics 3-2 (8, -9, 4, -9, 6)
Lin Je-Li Qian 2-3 (7, 5, -8, -7, -7)
Mihajlova-Pavlovics 2-3 (-8, 5, -4, 5, -10)

A párharcot két védekező stílusú játékos csatája nyitotta, hazai részről az orosz Polina Mihajlova, a vendégektől pedig a kínai születésű, német Han Ying állt az asztalhoz. Mihajlova kezdett jobban, simán hozta az első szettet, ezután azonban a mintegy 80 fős vendég szurkolótábor által buzdított rivális átvette az irányítást, rendre hibázásra kényszerítette a hazai játékost, és sorozatban három játszmát begyűjtve előnyhöz juttatta csapatát.

A második párban a friss országos bajnok Madarász Dóra egy másik védővel, a kétszeres egyéni Európa-bajnok fehérorosz Viktorija Pavloviccsal csapott össze. A magyar asztaliteniszező 1-0-ra és 2-1-re is vezetett a szetteket tekintve, de a nála 15 évvel idősebb, 38 esztendős ellenfél mindkétszer kiegyenlített. A döntő játszma aztán megint Madarász fölényét hozta, aki így nagy csata után kiegyenlítette a mérkőzést.

Sokáig úgy tűnt, a harmadik találkozó után átveszi a vezetést a Szekszárd, a szingapúri Lin Je ugyanis már 2-0-ra vezetett a kínai-lengyel Li Qian ellen, de a rivális innen is visszajött, s végül fordított, így ismét a lengyeleknél volt az előny.

Mihajlova és Pavlovics mérkőzésén felváltva irányították a szetteket a játékosok, majd 2-2 után maratoni labdameneteket és nagy csatát láthatott a közönség. Az orosz játékos 10-9-nél meccslabdához jutott, Pavlovicsnak azonban sikerült fordítania, s ő az első lehetőségét kihasználta, megnyerte a találkozót, s ezzel az egész meccset is a lengyeleknek.

A története során először BL-elődöntős magyar csapat nehéz helyzetből várja az áprilisi visszavágót.

– MTI –
hirdetés