Női asztalitenisz vk – Póta továbbjutott a csoportjából

Akt.:
Budapest/Szendai – Póta Georgina egy-egy győzelemmel és vereséggel a második helyen végzett csoportjában, így továbbjutott a nyolcaddöntőbe a női asztaliteniszezők idei egyik legrangosabb egyéni versenyén, a japán Szendaiban zajló világkupán. A folytatásban a kínai Csu Jü-ling személyében nehéz ellenfél vár rá.

A nemzetközi szövetség honlapja alapján a 30 éves magyar játékos – a világranglista 31. helyezettje – előbb 4-0-ra kikapott berlini klubtársától, a német Petrissa Soljától (26.), majd öt szettben nyert a brazil Caroline Kumahara (137.) ellen.

“Mindig nehéz Petrissával játszani, ugyanis nem szeretem a balkezes ellenfeleket. Szélesen üti a labdákat a tenyeresemre, én pedig csak szenvedek. – nyilatkozott az ittf.com-nak Póta. – Caroline ellen más volt a helyzet. Ő jobbkezes, s bár remek fonákja van, ez nekem is az erősségem, s ezt meg is mutattam.”

Utóbbi meccs negyedik játszmájában a játékvezető hibás szervát ítélt a magyar játékosnál, aki elárulta: ez teljesen kizökkentette.

“Emiatt nagyon fontos volt, hogy az ötödik szettet aztán én nyertem, mert ha ellenfelem esetleg feljön 3-2-re, bármi megtörténhetett volna” – tette hozzá Póta.

A nyolcad- és negyeddöntős meccseket szombaton rendezik, Póta következő ellenfele, Csu Jü-ling a torna második kiemeltje, a világranglista harmadik helyezettje. A nyolcaddöntős mérkőzés magyar idő szerint 4.30 órakor kezdődik majd.

Eredmények:

4. csoport:

  • Petrissa Solja (német)-Caroline Kumahara (brazil) 4-2 (-10, 9, 7, -2, 2, 3)
  • Solja-Póta Georgina 4-0 (13, 4, 7, 7)
  • Póta-Kumahara 4-1 (6, 8, 5, -3, 8)

A csoport végeredménye: 1. Solja, 2. Póta, 3. Kumahara

A vk húsz résztvevője közül a rangsor első nyolc helyezettjét kiemelték, a többiek pedig négy háromfős csoportban küzdöttek a főtáblára jutást érő első két helyért. A nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben zajlik majd a küzdelem. A szendai viadal 150 ezer dollár összdíjazású, a győztes 45 ezerrel gazdagodik.

Póta Georgina, aki azzal vívta ki a szereplés jogát, hogy februárban hatodik lett a bakui Európa Top 16-bajnokságon, 2008 és 2014 után harmadszor vehet részt a versenyen, tavaly Linzben a bravúros negyedik helyen végzett.

– MTI –
hirdetés