Női kézilabda BL – A Vardaré a bronzérem

Akt.:
Budapest, 2016. május 8. A bronzérmes Vardar csapata a női kézilabda Bajnokok Ligája 3. helyéért vívott Buducnost Podgorica - Vardar Szkopje mérkőzés végén a Papp László Budapest Sportarénában 2016. május 8-án. A Vardar 30-28-ra győzte le a címvédő montenegrói Buducnost Podgoricát.
Budapest, 2016. május 8. A bronzérmes Vardar csapata a női kézilabda Bajnokok Ligája 3. helyéért vívott Buducnost Podgorica - Vardar Szkopje mérkőzés végén a Papp László Budapest Sportarénában 2016. május 8-án. A Vardar 30-28-ra győzte le a címvédő montenegrói Buducnost Podgoricát. - © MTI Fotó: Kovács Anikó
Budapest – A macedón Vardar Szkopje zárt harmadikként a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a vasárnapi bronzmérkőzésen 30-28-ra legyőzte a címvédő montenegrói Buducnost Podgoricát a Papp László Budapest Sportarénában.

A Buducnostot a Győr, míg a Vardart a CSM Bucuresti verte meg a szombati elődöntőben. A bronzmérkőzést a Vardar kezdte jobban, horvát balátlövője, Andrea Penezic vezérletével a 7. percre 5-1-es előnyt harcolt ki. A montenegrói együttes időt kért, ami megváltoztatta a játék képét: a félidő felére egyenlített a Buducnost (8-8). A folytatásban fej fej mellett haladt a két együttes, ám az első játékrész végére a címvédő két góllal, 16-14-re ellépett, ráadásul az utolsó másodpercekben a Vardar sérülés miatt elvesztette a kétszer betaláló Anja Althaust, akit ölben kellett az öltözőbe vinni.

A második félidő eleje is Penezicről szólt, aki két gyors góllal kiegyenlített (16-16). Ezt követően azonban a rövid idő alatt háromszor betaláló Katarina Bulatovic és társai magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a 37. percben, 20-17-nél vezetett először három góllal a podgoricai csapat, amely öt perccel később négy gólra tudta növelni a különbséget. Negyedórával a mérkőzés vége előtt újra egyenlő volt az állás (22-22), aztán a hajrában a Vardar 28-26-os előnyre tett szert, amelyet már nem is engedett ki a kezéből, így megnyerte a találkozót.

A mezőny legeredményesebb játékosa a világ legjobbjának kétszer megválasztott román balátlövő, a nyolcgólos podgoricai Cristina Neagu, míg a Vardar legjobbja a hétszer betaláló Penezic volt.
A Győri Audi ETO KC és a román CSM Bucuresti közti finálé 17.45 órakor kezdődik.

Eredmény, négyes döntő:
a 3. helyért:
Vardar Szkopje (macedón)-Buducnost Podgorica (montenegrói) 30-28 (14-16)

később:
döntő:
Győri Audi ETO KC-CSM Bucuresti 17.45

szombaton játszották:
elődöntők:
Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica (montenegrói) 21-20 (11-8)
CSM Bucuresti (román)-Vardar Szkopje (macedón) 27-21 (14-9)
hirdetés