Női kézilabda Eb – Dán és francia siker

Montbéliard – Dánia válogatottja a lengyelek, a címvédő és házigazda Franciaország pedig a szlovénok elleni sikerrel folytatta szereplését vasárnap a női kézilabda Európa-bajnokság csoportkörében.

Nantes-ban, az A csoportban a lengyelek kezdtek jobban, de a meccs harmadánál már három találattal vezettek a dánok, és a második félidőben is magabiztosan növelték előnyüket.

A Debrecen dán irányítója, Lotte Grigel ezúttal nem talált be. A Győr balátlövője, Anne Mette Hansen öt lövésből három gólt dobott, és a Siófok lengyel beállója, Joanna Drabik is ugyanilyen mutatóval zárt.

Nancyban, a B csoportban a szlovénok 13 perc elteltével szerezték első góljukat, Uros Bregar szövetségi kapitány pedig a 19. percben már másodszor kért időt. A szünetben kilenc találattal vezetett a házigazda, és bár Maja Vojnovic kapus becserélése után, a második félidő elején némileg felzárkóztak a szlovénok, a rendkívül sima francia győzelem nem forgott veszélyben.

A franciáknál a Győr kapusa, Amandine Leynaud tíz lövésből négyet védett ki, a Siófok irányítója, Estelle Nze Minko pedig öt kísérletből négy gólt szerzett.

Eredmények, csoportkör, 2. forduló:

A csoport (Nantes):

Dánia-Lengyelország 28-21 (11-9)

később:

Svédország-Szerbia 18.00

B csoport (Nancy):

Franciaország-Szlovénia 30-21 (17-8)

később:

Oroszország-Montenegró 18.00

– MTI –
hirdetés