Női kézilabda junior-vb – Áder János tiszteletvacsorán fogadta az aranyérmes magyar válogatottat

Akt.:
Áder János fogadta a női junior kézilabda-válogatottat
Áder János fogadta a női junior kézilabda-válogatottat - © MTI Fotó: Máthé Zoltán
Budapest – Áder János köztársasági elnök hétfő este tiszteletvacsorán fogadta a debreceni junior kézilabda-világbajnokságon aranyérmet szerző női válogatott tagjait és segítőit a Sándor-palotában.

A sportolók este fél hét után néhány perccel a Mária Terézia-szalonban találkoztak Áder Jánossal és feleségével, Herczegh Anitával, akik aperitiffel kínálták őket, majd a köztársasági elnök mindenkivel kezet fogott. Ezután Áder János a Sándor-palota teraszára vezette a vendégeket, akik gyönyörködhettek a csodás panorámában, emlékként közös fotók és szelfik készültek.

A csapat “Áder 3” feliratú mezzel ajándékozta meg az államfőt. A hármas szám arra utal, hogy a magyar kézilabda történetében az övék a harmadik vb-aranyérem az 1965-os felnőtt női és a 2017-es ifjúsági strandkézilabda-elsőség után. A csapat vezetői megmutatták a vb-érmet is, majd elbeszélgettek a köztársasági elnökkel a Debrecenben történtekről. Áder János kiemelte, annak ellenére is sok néző volt a debreceni vb mérkőzésein, hogy a labdarúgó-világbajnoksággal párhuzamosan zajlott.

A vacsorát a Tükörteremben szolgálták fel, ahol Áder János azzal kezdte pohárköszöntőjét, hogy felmutatta azt a posztert, amely a Nemzeti Sportban jelent meg, és amelynek egyik oldalán a világbajnoki címet nyert francia labdarúgó-válogatott szerepel, majd vendégeihez fordulva hozzáfűzte: “számunkra nem ez a kedves, hanem a másik oldala”.

“Önök egy lapon szerepelnek a világbajnok francia labdarúgókkal. Teljesítményükhöz feleségem nevében is gratulálok a csapat tagjainak, segítőknek, továbbá mindazoknak, akiknek részük volt ebben az eredményben” – mondta. Felidézte, hogy feleségével hat éve találták ki a tiszteletvacsorák hagyományát, amellyel az a céljuk, hogy időről időre felhívják a figyelmet azokra a kiemelkedő teljesítményekre, amelyek öregbítik Magyarország hírnevét.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata mind a nyolc mérkőzését megnyerte a július 1. és 14. között Debrecenben rendezett tornán, és a Koreai Köztársaság elleni elődöntőt, valamint a Norvégia elleni finálét telt ház, több mint ötezer ember előtt játszotta a Főnix Csarnokban.

A magyar női juniorválogatott 2001 és 2003 után harmadszor játszott döntőt a korosztályos világbajnokságon, de korábban mindkétszer kikapott Oroszországtól.

– MTI –


Ha az ellenfélnek sikerült is átjutni a magyar védőfalon, még mindig ott volt a kapuban Suba Sára
Debrecen - A védései után hangosan kiáltó hálóőrt feldobta, hogy szerettei előtt játszhatott. A három lokista leányzón – Pénzes Laura, Román Dorina és Tóvizi Petra – kívül még egy hajdú-bihari tagja volt az U20-as világbajnoki címet szerző női kézilabda-válogatottnak. Ráadásul Suba Sára, a váciak...

Tóvizi Petra és Klujbert Katrin ilyen önfeledten tudtak örülni a világbajnoki címnek
Debrecen - A csoportkör után hitték el, hogy meglehet a végső győzelem. A magyar kézilabdázás történetének negyedik világbajnoki címét szerezte meg a hétvégén az U20-as női junior kézilabda-válogatott. A cívisvárosban megrendezett világeseményen Golovin Vlagyimir tanítványai mind a nyolc meccsüke...
Női kézilabda junior-vb - Világbajnok a magyar válogatott Debrecenben
Debrecen - A Főnix Csarnok történetének egyik legcsodálatosabb estéjén lett világbajnok a magyar női junior válogatott. Szombatra megőrült a város, vagy inkább az ország. Tízezrek akartak a vb-döntőre jegyet szerezni, ám a Főnixbe „csak” 6500 ember fér be. A belépők már péntek délben elfogytak, í...
hirdetés