Női kézilabda KEK – Megvédheti címét az FTC

Volgográd, 2012. április 7., szombat (MTI) – A címvédő Ferencváros női kézilabdacsapata bejutott a KEK-döntőbe, miután hazai nyolcgólos sikerét követően szombaton csak hárommal, 38-35-re kapott ki az orosz Dinamo Volgográd vendégeként.

A zöld-fehérek a fináléban vagy a német Leipziggel, vagy a dán Viborggal találkoznak. Hogy melyikkel, az csak a hétfői visszavágón derül ki, az első, lipcsei felvonást a házigazdák nyerték egy góllal.

A Ferencváros a harmadik orosz csapatot búcsúztatta a mostani sorozatban.

Női KEK, elődöntő, visszavágó:

Dinamo Volgográd (orosz) – FTC-Rail Cargo Hungaria 38-35 (17-18)

Továbbjutott: az FTC 69-64-es összesítéssel

Bár a magyarok szereztek vezetést, az orosz gárda alaposan ráijesztett magyar riválisára, ugyanis alig pár perc után a Volgográd felére csökkentette hátrányát (5-1). Ezt követően viszont észbe kapott Elek Gábor együttese és megkezdte a felzárkózást. Az FTC elsősorban Kovacsicz és Szarka góljaival apasztotta a különbséget, s ekkor állandósulni látszott a kétgólos differencia (10-8).

Szucsánszki és Tomori is egyre jobban játszott, minek köszönhetően a magyarok 12-12-nél utolérték ellenfelüket, sőt Kovacsicz a vezetést is megszerezte. Ez mintha kissé meg is törte volna a hazaiak lelkesedését, mert sorozatos technikai hibáik után ellépett a Ferencváros (14-17), igaz, a szünetre a Volgográd egy gólra csökkentette hátrányát.

Az orosz együttes a folytatásban sem tudott az FTC fölé kerekedni, amely higgadtan játszva biztosan őrizte vezetését a visszavágón, egyúttal magabiztos előnyét az összesítésben is. Ekkor elsősorban a válogatott irányító, Szucsánszki remekelt sorozatban három gólt szerezve (20-22). Az FTC olyannyira magabiztossá vált, hogy Zácsiknak kínai figurából sikerült betalálnia. Szucsánszki pedig egyszerűen tarthatatlan volt az oroszok számára, betörésből, átlövésből és büntetőkből is rendre eredményes volt, így már hétgólosra hízott a kinti előny (22-29).

A már biztosnak tetsző továbbjutás tudatában viszont alaposan kiengedett a magyar csapat, az oroszok sorozatban dobták a gólokat. A vendégeknek egy ideig még akadt válaszuk (27-32), de aztán a hajrában már egyre kevésbé koncentráltak a magyar játékosok, s 33-33-nál az oroszok beérték az FTC-t.

Az utolsó percekben már csak az okozott némi izgalmat, hogy Borscsenko hetesből fejen dobta Pastrovicsot, amiért kiállították. A Volgográd végül győzelemmel búcsúzott a sorozattól, miután három góllal nyert a már ünneplő és többnyire cserejátékosokat szerepeltető Ferencváros ellen.További hírek a haon-sportoldal kategóriából


hirdetés