Helyi közélet

2015.01.27. 08:14

Színes műsor volt a Magyar Kultúra Napján Ópályiban

Ópályi - A Jókai Mór Általános Iskola tornatermében megrendezett eseményen először Mészáros Anita kulturális menedzser köszöntötte az ünnepség résztvevőit, majd a himnusz és a polgármesteri megnyitó után Papp Sándorné magyar szakos pedagógus mondott ünnepi beszédet.

Ópályi - A Jókai Mór Általános Iskola tornatermében megrendezett eseményen először Mészáros Anita kulturális menedzser köszöntötte az ünnepség résztvevőit, majd a himnusz és a polgármesteri megnyitó után Papp Sándorné magyar szakos pedagógus mondott ünnepi beszédet. Elsőként az Ópályi Mesevár Óvoda nagycsoportosai léptek színpadra kulturális műsorukkal. Őket követte az Általános Iskola tanulóinak előadása. Ezután a Horpácsik János Néptánccsoport táncosai Gömöri és Mezőségi táncokat mutattak be. A „Kraszna Népdalkör” is színre lépett hangulatos ének produkciókkal. Az utolsó műsorszámban a Horpácsik János Néptánccsoport – Botoló csoportja szatmári pásztorbotolót, csárdást, és verbunkot mutatott be.

A csoport tavaly, Ópályi 720 éves születésnapjára, Horpácsik János emlékére alakult és az egykori neves táncos örökségét viszik tovább ezekben a táncokban. Tagjai, több településről Ópályiból, Mátészalkáról és Nagyecsedről verbuválódtak össze. Az előadás részeként Moldvai és Hajdúsági népdalokat énekelt Varró Lili.

Befejezésként Balázs Csaba táncoktató és felesége cigány táncokat tanított táncház keretében.

A közönség vastapssal köszönte meg minden fellépő produkcióját. Köszönet jár minden szereplőnek és az őket felkészítő oktatóknak, pedagógusoknak a szép délutánért.

- Erdélyi Miklós polgármester -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában