Női kosár Eb-selejtező – Hazai diadal a fehéroroszok ellen

Sopron, 2012. június 30., szombat (MTI) – Hazai sikerrel folytatta szombaton a nyolcmeccses Európa-bajnoki selejtezősorozatot a női kosárlabda-válogatott, amely ötödik mérkőzésén nagy csatában legyőzte az eddig veretlen fehérorosz csapatot Sopronban.

 

Eredmény, A csoport:

Magyarország-Fehéroroszország 62-59 (16-11, 17-16, 13-17, 16-15)

————————————————————–

A legjobb magyar dobók: Horti 15, Quigley 14, Honti 12

 

A nemzeti csapat – miután szerdán kikapott idehaza az ukránoktól – 2-2 győzelemmel és vereséggel a háta mögött lépett pályára, míg a fehéroroszok négy meccs után százszázalékos teljesítménnyel vezették a csoportot. A soproni találkozó úgy indult, hogy a házigazdák elégtételt vesznek az 51-47-es minszki vereségért, miután Horti Dóra révén csakhamar 16-7-es vezetéshez jutottak. A második negyedben a magyarok azonban majdnem öt percig nem találtak a gyűrűbe, így az ellenfél egyenlített (18-18), ám főként Honti Katának köszönhetően a félidőben 33-27 volt az állás.

Térfélcsere után a januárban kinevezett Stefak Svitek együttese kissé megtorpant, és öt perc alatt csak három pontot hozott össze, így a 28. percben a fehéroroszok ismét egyenlítettek (40-40). A 46-44-ről induló zárófelvonásban a Horti és a nemrég honosított Quigley Allie vezette magyarok kilenc pontra megléptek (57-48), ráadásul a túloldalon ketten is kipontozódtak, így – bár a rivális egyszer még feljött három pontra – a jobban koncentráló hazaiak megszerezték harmadik sikerüket a selejtezőben.

A válogatott legjobbja a 15 ponttal záró Horti Dóra lett.

Az öt mérkőzés után 3/2-es mérlegnél tartó magyarok egy hét múlva Portugáliában lépnek pályára, a csoportból az első két helyezett jut ki a jövő évi, franciaországi kontinenstornára.

 

Később:

Portugália-Ukrajna 19 ó

 

A válogatott további programja az Eb-selejtezőben (magyar idő szerint):

——————————————————————

július 7.: Portugália-Magyarország, Carcavelos Cascais 19 ó

július 11.: Magyarország-Izrael, Sopron 18 ó

július 14.: Ukrajna-Magyarország, Juzsnij 17 ó

 

– MTI –
hirdetés