Sport

2015.10.08. 08:32

Vonzó a futsal Újfehértón is

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Nyolc csapattal kezdődik hétfőn az Arany Fácán megyei futsalbajnokság.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Nyolc csapattal kezdődik hétfőn az Arany Fácán megyei futsalbajnokság.

Bő hét hónap után – az országban továbbra is egyedülálló kezdeményezésként – újfent vadásznak a pontokra a megyei futsalbajnokságban. Tavalyelőtt a Vadon Sport, utóbb a Sky Travel, ezúttal pedig az Arany Fácán a névadó szponzor. Széles e hazában sehol másutt nincs hasonló versengés, hétfőtől nyolc csapat feszül egymásnak. A kiírás az előzővel megegyezik: oda-visszavágós rendszerben bonyolítják le a bajnokságot, az első szakasz november végén véget is ér.

A korábbi mezőnyhöz képest hiányzik a kétszeres ezüstérmes Monbebe, a Mátészalka és a GFSE-Oros.Először méretteti meg magát a Bozsik Akadémia-Ezüstcsikók, a Tarpa (előbbi Nyíregyházán, utóbbi Vásárosnaményban fogadja riválisait), és Borsod-Abaúj-Zemplénből bejelentkezett a Cigánd, ami jelzi a futsal vonzerejét.

– Bár sokan biztattak bennünket, hogy vállaljuk el az NB II-t, végül úgy döntöttünk: maradunk, a megszokott közegben folytatjuk – árulta el Urr László, a bajnoki címvédő Újfehértó életvidám csapatvezetője.

Az első sorban drukkoltak

– Nem kacsa: mi is ott voltunk a Főnix-csarnokban, közvetlen közelről, a küzdőtér melletti első sorból láttuk, ahogy az utolsó másodpercben Dróth Zoltán fejesével kijutottunk a szerbiai Európa-bajnokságra. Óriási élmény volt a magyar–román Eb-selejtező abból a pozícióból, csak a szünetben időztünk el kicsit a legfelső szinten. Rengeteg megyei futsalbaráttal találkoztunk, ami arról győzött meg, hogy sokan szeretik a szakágat. Nálunk, Újfehértón is egyre érezhetőbb a varázsa. A csapat zöme a nagypályán is családot alkot, a meccseken azonos hullámhosszon vagyunk a kitartó szurkolóinkkal.

Az október 12-ei nyitóforduló első meccsén két új együttes találkozik: a Bozsik Akadémia-Ezüstcsikók a Zrínyi-iskola Tiszavasvári úti sportcsarnokában fogadja 17 órától a Tarpát. Fél héttől az Újfehértónál a Csenger vizitál, a Nyírség Copy-Nagycserkesz Nyírbátorban próbál szerencsét, míg a pályaválasztói jog felcserélése után a Gyulaháza Cigándon kezdi meg a bajnokságot.

A nyolc induló

A 2015/2016. évi Arany Fácán megyei futsalbajnokság résztvevői:

Bozsik Akadémia-Ezüstcsikók, Cigánd SE, Csenger Petőfi DSZSE, Gyulaháza KSE, Nyírbátor FC, Nyírség Copy-Nagycserkesz, Tarpa SC, Újfehértó SE

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!