Helyi közélet

2017.09.04. 14:40

TOP-listán nyertes pályázatok - Több mint 89 milliárd forintos támogatási összeg odaítéléséről döntöttek

Nyíregyháza – Ilyen jellegű fejlesztés még nem volt a megyében. Szabolcs-Szatmár-Beregbe jut a második legmagasabb támogatási összeg a Terület- és Területfejlesztési Operatív Programról.

Nyíregyháza – Ilyen jellegű fejlesztés még nem volt a megyében. Szabolcs-Szatmár-Beregbe jut a második legmagasabb támogatási összeg a Terület- és Területfejlesztési Operatív Programról. A TOP-os keret 89,28 milliárd forintnak felel meg. A cél a 2020-ig rendelkezésre álló európai uniós pályázati források minél hatékonyabb felhasználása – fogalmazott Lipők Sándor, a megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos a megyeháza Bessenyei Nagytermében. Három A 3-as oldalon 92 tételben részletezik a konstrukciót, az azonosítót, a támogatást igénylő kilétét és az elnyert összeget.

– A forrásból fejleszthetik az érintett településeken az ipari parkot, a közlekedést, a turizmust, az egészségügyi és más közösségi szolgáltatásokat, felújíthatják az óvodát, a bölcsődét, építhetik a belterületi utakat, végrehajthatják a városrehabilitációt – tette hozzá Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke. – A 2014-2020-as európai tervezési időszakban a megyei területfejlesztési koncepciót és programot követően a megyei önkormányzatnak ki kellett dolgoznia a TOP-hoz kötődő, a források tényleges elosztását megalapozó Integrált Területi Programot (ITP) is, ami a helyi igényekkel összhangban van.

Miután a TOP-ot Brüsszelben elfogadták, a megyei közgyűlésnél jóváhagyták az ITP-t. A Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság mondta ki a végső szót, utána jelentek meg a felhívások.

– A felhívásra benyújtott projektötletek közül csakis olyan valós fejlesztési tervek lehetnek ténylegesen sikeresek, amelyek a döntést előkészítő bizottság javaslata alapján, az irányító hatósági határozat után kapják meg a megyei közgyűlés egyetértő nyilatkozatát – nyomatékosította Seszták Oszkár.

KM

Összegzés

2017. május: 187 támogatási kérelem, 30,064 milliárd forintos támogatási összeg

2017. június: 41 támogatási kérelem, 5,814 milliárd forintos támogatási összeg

2017. augusztus: 92 támogatási kérelem, 13,168 milliárd forintos támogatási összeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában