Sport

2013.06.22. 11:37

Harmadik utas a patás

Nyíregyháza - "Élménybeszámoló" Jánosa Ákos autóversenyzőtől, a Salgó rali után.

Nyíregyháza - "Élménybeszámoló" Jánosa Ákos autóversenyzőtől, a Salgó rali után.

Túl vagyunk a Híres Salgó Ralin. Mesélnél a nézőautóztatás gyönyöreiről, a jobb1-ben történtekről, illetve hogy ízlett a Bömösnek és nektek míg volt erő a vasban a Salgó Rali?

Nem is tudom hol kezdjem…… lehet hogy a: HARMADIK UTAS A PATÁS….

Talán ott, hogy nem vagyok babonás, DE ez az év (13) nem az én évem a Rally-ban.

Idén a technika ördöge állandó útitárs a zöld darázsban, Eger rally, Salgó Rally, Tótkomlós, és most Salgó rally… folyamatos technikai probléma, ami vagy nagy mértékben hátráltatja a gyorsaságunkat, vagy neves egyszerűséggel a gyors szélére kényszerít minket…..

Salgó Rally-ra az autó felkészítése során számos kopó és érzékelő berendezést kicseréltünk remélve a problémamentes versenyhétvégét…. Hát ez most nem jött össze….

Prológon még rendben zajlott minden, az autó hibátlanul működött, jó volt a kuplung, a fék, és a motor teljesítménye is végre a papírformát hozta, így az élményautózás sem maradhatott el…

Aztán reggel az autó indításakor arra lettem figyelmes, hogy az egyik henger gyújtása ki-ki hagyott, de szerencsére a reggeli rövid szervizben a fiuk megoldották a problémát, az első gyorson elrajtolva a visszapillantóban láttam nagy füstöt hagytunk, de sajnos ez nem gumifüst volt…. A motor elkezdte „enni az olajt” ez első kör végére a szervizbe több mint 1 l olaj kellet már a motorba tölteni, hogy szinten legyen…

De ezzel még koránt sem volt vége a megpróbáltatásoknak, etapon az 5 Gyorsra menet elszakadt a gázbovden, gyorskötöző segítségével készítettem helyette másikat és kézzel húzva a gázt eljutottunk a szervizig, ahol orvosolták a problémát.

Sajnos az utolsó gyorson Kazár után a hajtókar a blokk oldalán „kinézet”, így a verseny feladására kényszerültünk….

Mérhetetlenül csalódott vagyok, szeretnék végre egy problémamentes versenyt futni, technikai problémák nélkül…

Fodor Krisztiának, a verseny rendezőjének ezúton is gratulálok a versenyhez, mind a három gyors tetszet nekünk, remélem lesz még lehetőségem ezeken a pályákon versenyezni…

Köszönet a Támogatóinknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!