Járvány

2020.05.11. 17:00

Rasovszky: 2014 nyara óta nem hagytam ki ennyit

A világbajnok úszó hat héten át nem tudott medencés edzést végezni.

„A lehetőségekhez képest sikerült szinten tartanom magamat” – nyilatkozott az M1 csatornának Rasovszky Kristóf nyíltvízi úszó, aki

a karanténban töltött időszakot tekeréssel, futással és alkalmanként kondicionáló edzésekkel töltötte.

A 23 éves úszó elárulta,

nagyon örült, hogy újra „vízbe csobbanhatott” a balatonfűzfői uszodában,

de ehhez alkalmazkodni kellett, mert így nem tudott nyolcig aludni, mint az előző hetekben, hatkor már kelnie kellett.

„Alapvetően nem voltam csalódott az olimpia elhalasztása miatt, mert a döntés előtti egy-két hétben már várható volt. A fair versenyzéshez elengedhetetlen volt a halasztás”

- mondta az egy évvel elcsúsztatott tokiói játékokról Rasovszky.

„Pályafutásom elején tartok, így nekem ez hátrányt semmiképpen sem jelent, de talán előnyt igen”.

Rasovszky a 2020-ról szintén 2021-re halasztott hazai vizes Európa-bajnokság kapcsán elárulta, a tervek szerint öt és tíz kilométeren áll majd rajthoz, mert az olimpia évében nem akar 25 kilométeren versenyezni. Az idei versenyprogramját illetően még sok a kérdőjel, mivel a vk-sorozat öt állomását, így a budapestit is törölték, de a megmaradt három versenyben is lehet még változás. Azt viszont kijelentette, hogy az őszi medencés országos bajnokságon 800 méter gyorson szeretne olimpiai A szintet teljesíteni.

Rasovszky tavaly, a kvangdzsui világbajnokságon öt kilométeren nyert aranyérmet, a 2018-as, glasgow-i Európa-bajnokságon pedig 5 és 25 kilométeren, míg az olimpiai programban szereplő 10 kilométeren második lett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!