szon-sportoldal

2010.09.06. 14:48

Egymillió forintos teniszverseny

<p>Csütörtökön kezdődik Nyíregyházán a Bige Holding Kupa.</p>

Remélhetőleg az időjárás kegyes lesz csütörtöktől, hiszen a nyíregyházi stadion pályáin ekkor kezdődik a Bige Holding Kupa egymillió forint összdíjazású férfi teniszverseny. A hétfő délelőtti sajtótájékoztatón Bige László, a Nyíregyházi Városi Tenisz Klub elnöke, a torna névadója elmondta, hogy ezúttal férfi I. osztályú versenyzők indulnak a vasárnapig tartó tornán. A mezőnyt jó közepesre minősítette, hiszen a férfi ranglista első húsz helyezettjéből heten is indulnak a viadalon. Itt lesz Szatmáry Adrián (Tálentum, 4. a ranglistán), aztán a már győztese Bardóczky Kornél (Idom Team, 5.) és Filipenkó Viktor (H. Szondi, (6.).

Szabadkártyás hazaiak

A 32-es táblása kerülésért már selejtező lesz, szabadkártyát ad a szövetség két versenyzőnek, illetve a rendező nyíregyháziak Csonka Gábornak és Pótor Elemérnek. A verseny tehát csütörtökön reggel a selejtezőkkel indul, a tervek szerint a döntő vasárnap ebéd után, egykor kezdődik.

– Immáron tizennegyedik alkalommal rendezzük a tornát, most is a sportág és Nyíregyháza népszerűsítése vezérel bennünket. Örömteli számunkra, hogy van egy Fucsovics Mártonunk, akinek az eddigi karrierje példaként állhat a gyerekek előtt. Marci sikereinek is köszönhető, hogy nyolcvan-kilencven fiatallal foglalkoznak edzőin és Csonka Gábor, valamint Kovács Imre személyében vannak olyan tehetségeink, akik követhetik Marcit a sikerek útján. Az első osztályú férfiverseny mellett egy régiós utánpótlásviadal is lesz a pályákon, ezen 10, 12 és 14 éves leányok és fiúk fognak játszani – adott tájékoztatást Bige László.

Az elnök úr arról is szót ejtett, hogy jövőre, a tizenötödik Bige Holding Kupa már a szezonnyitó hazai verseny lesz, megemelik a pénzdíjat, hiszen az induló és eredményes elsőosztályú férfiak és nők között majd 2,5-25, milliót osztanak szét.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!