szon-sportoldal

2016.07.25. 16:13

Fucsovics Márton - Spanyolországi torna az amerikai nyílt bajnokság jegyében

Nyíregyháza - Segoviában nyolcadik kiemeltként vág neki az újabb versenyének a nyíregyházi teniszező, Fucsovics Márton.

Nyíregyháza - Segoviában nyolcadik kiemeltként vág neki az újabb versenyének a nyíregyházi teniszező, Fucsovics Márton.

Nem rossz az elődöntős szereplés (bár minden versenyre jutna belőle), de mivel tavaly is (meg tavalyelőtt, de ez most nem annyira lényeges) a négy között zárt az olaszországi Recanatiban Fucsovics Márton, ezért „csak” megvédte pontjait, és egyet rontott is a világranglista-helyezésén, ami hétfőtől a 167.

Nincs megállás, a héten következik az újabb ATP-challengerverseny, ezúttal a spanyolországi Segoviában, ahol – a közelgő amerikai nyílt bajnokság jegyében – újabb keménypályás, de magasabb kategóriájú, ezúttal 64 ezer eurós ATP-challengerverseny vár a nyíregyházi teniszezőre. Ő a nyolcadik kiemelt ami azért jó, mert az első és második fordulóban nem kaphat előtte rangsorolt riválist. Marci a második helyen jegyzett cseh Lukas Rosol ágára került, így a negyeddöntőben következhet a 83. helyen jegyzett versenyző. Az első helyen a spanyol Nicolas Almagrót (46,), a harmadikon a Fucsovicsot a múlt szombati elődöntőben legyőző, és a teljes recanati tornát is megnyerő Ilija Marcsenkót (72.) rangsorolták, az ukrán a friss világranglistán megelőzte Rosolt, de a kiemelést hamarabb elkészítették.

Itt a visszavágás ideje

No, de a negyedöntőig is el kell jutni, és ezen az úton az első akadályt a francia Alexandre Sidorenko (240.) jelenti. A neve alapján ukrán felmenőkkel rendelkező 28 éves játékossal legutóbb 2011-ben, egy franciaországi future-torna elődöntőjében találkozott Marci, és akkor Sidorenko nyert 6:4, 6:3-ra.

Eljött tehát a visszavágás ideje, amely ha megtörténik, akkor a segoviai torna nyolcaddöntőjében következhet a bosnyák Aldin Setkic (203.) és a francia Albano Olivetti (172.) párharcának győztese elleni mérkőzés, miközben persze Rosolnak is meg kell vívnia a maga csatáit. Marci első meccse a keddi program 2-es pályáján (ami a harmadik számú játéktér, hiszen center is van) másodikként szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!