Kosárlabda

2020.03.07. 11:04

Hübner Nyíregyháza BS: Nem szabad kiengedni

A nyíregyháziak jó védekezéssel és koncentrált játékkal vernék meg a BKG-t.

Bryton Hobbs ősszel 27 pontot dobott a BKG-nak | Fotó: Pusztai Sándor

Fotó:

Az előző szezonban az alapszakasz negyedik helyéért és az azzal járó pályaelőnyért volt nagy csata a Hübner Nyíregyháza BS és a BKG között. A hőn áhított pozíciót a nyíregyháziak szerezték meg, akik a rájátszásban két meccsen búcsúztatták a szigetszentmiklósi csapatot. Az erőviszonyok változtak erre az idényre: a Cápák előrébb léptek, a BKG viszont azért küzd, hogy a nyolcba kerüljön. A két együttes legutóbb novemberben találkozott egymással, akkor 95–87-re nyertek Tóth Gergelyék, de a mérkőzés ennél is simább volt.

Változott a keretük

Azóta változott a BKG kerete, új légiósa van a csapatnak, távozott Bán Tibor, és érkezett egy fiatal játékos.

– Az előző légiósuk vezette a lepattanólistát, a mostani talán jobban dob kintről, egyébként hasonló fizikai paraméterekkel rendelkezik – mutatta be az ellenfelet Siska János vezetőedző. – A padjuk rövidebb lett az előző találkozónk óta, a két Nagy fiú folyamatosan negyven perceket játszik. Minden meccs élet-halál nekik, ugyanúgy, mint a TF-nek. A budapestiek ellen kikaptunk, még egyszer ez nem történhet meg.

Kulcsfontosságú védekezés

– Kellemetlen csapat, van rendszerjátékuk, de inkább az egyéni képességekre alapoznak. Főleg az idősebbik Nagy testvér a játékuk mozgatórugója, ő ellenünk is megdobta a pontjait. A kulcs az, hogy a többiek ne dobjanak többet, mint szoktak. Továbbá nem szabad elkövetni azt a hibát, amit itthon, hogy hússzal vezettünk, és kiengedtünk a végére. Akkor nem lehet probléma, ha azt a lelkesedést hozzuk, amit a ­szerdai, debreceni edzőmeccsen, és úgy védekezünk, mint a Nagy­kőrös ellen a második félidőben – zárta szavait a tréner.

Bryton Hobbs ősszel 27 pontot dobott a BKG-nak | Fotó: Pusztai Sándor

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában