Nyíregyháza

2019.10.10. 19:49

Tizenhat hárs a Széna téren

Folytatódott a nagyszabású faültetési program, csütörtökön a Széna téren ültettek fákat.

Fotó: PUSZTAI.Skapilali

Gyökeres változás a Széna téren: csütörtöktől tizenhat hársfa magasodik a tömbházak tövében.

A dr. Kovács Ferenc polgármester által életre keltett fásítási program aktuális eseményén lapátot ragadott dr. Nagy István agrárminiszter is, aki megjegyezte: – Aki fát ültet, az bízik a jövőben. Példaértékű kezdeményezés résztvevője lehetek. Nyíregyháza nagy léptékkel fejlődik, a törekvésük jól illeszkedik bele Magyarország legnagyobb léptékű fásítási programjába. A fa nemcsak a mának, hanem a holnapnak, sőt, a holnaputánnak ereszt gyökeret. Ez is példázza, hogy gondolunk a felnövekvő generációra. Az ültetés önmagában kevés, gondozni is kell, ami felelősséggel jár. Ezáltal is szeretnénk minél több fiatalt megszólítani.

A faültetésen jelen volt többek között dr. Ulrich Attila alpolgármester, Andó Károly önkormányzati képviselő és dr. Szalacsi Árpád, a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója is.

– Nyíregyháza közigazgatási területén 52 hektár parkerdő és egyéb jelentős zöldfelület található. Az a célunk, hogy egyre zöldebb, egészségesebb, élhetőbb legyen a városunk – fogalmazott dr. Kovács Ferenc.

– Nagy örömünkre sok cég és vállalkozás csatlakozott a fásítási programunkhoz. Komoly sikere van az Ültess egy fát a holnapért! elnevezésű akciónknak is, ennek során 910 fát és 5000 cserjét biztosítottunk a lakosoknak, akik a környezetükben, a közterületen gondozzák a növényeket. Nem véletlenül vagyunk egyébként épp most a Széna téren, hiszen mellettünk épült meg a kutyafuttató, megújult a környezet, de nem állunk meg, a terveink szerint a jövőben még komfortosabb lesz a park.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában