Női röplabda interkontinentális selejtező – Kolumbiai győzelem a magyarok csoportjában

Budapest/Lima – A kolumbiai válogatott győzelmével indult a női röplabdázók limai interkontinentális selejtezője, amelynek győztese játszhat a nemzetközi szövetség (FIVB) legrangosabb sorozatába, a Nemzetek Ligájába való feljutásért.

Az FIVB honlapja szerint a dél-amerikai együttes az A csoport első fordulójában egy szoros és két sima játszmában múlta felül a házigazda perui csapatot. A másik hármasban az Európa Liga-győztes bolgár válogatott ugyancsak könnyedén nyert Ausztrália legjobbjai ellen.
A tartalékos magyar válogatott – amely mindössze kilenc játékossal utazott el Limába – közép-európai idő szerint péntek hajnali kettőkor mutatkozik be, Kolumbia ellen.

A hatcsapatos torna legjobbja megmérkőzhet az idei Nemzetek Ligája leggyengébb együttesével, az argentin válogatottal: az oda-visszavágós párharc győztese jövőre a NL-ben szerepelhet.

A két csoport első és második helyezettje magyar idő szerint vasárnap hajnalban elődöntőt játszik, az elődöntő két győztese pedig megmérkőzik egymással az aranyéremért, és az Argentína elleni párosmeccsért.

Eredmények, 1. forduló:
A csoport:
Kolumbia-Peru 3-0 (24, 12, 12)
B csoport:
Bulgária-Ausztrália 3-0 (11, 16, 15)

A magyar válogatott programja (magyar idő szerint):
június 22., péntek:
Magyarország-Kolumbia 2.00
június 23., szombat:
Magyarország-Peru 2.00

– MTI –








hirdetés