szon-sportoldal

2012.02.16. 09:36

A síri csend nem elvárás...

Gaál Lindát meglepte a felkérés, a baráti viszonyt megőrizve próbál fegyelmezett munkára törekedni.

Gaál Lindát meglepte a felkérés, a baráti viszonyt megőrizve próbál fegyelmezett munkára törekedni.A korbácsos edzőt máshol keressék. Gaál Linda a szavak erejében hisz. Noha a Kállósemjén NB II-es női kézilabdacsapatának új „főnöke” barátok közt próbál emlékezeteset alkotni, mindez megfelelő fegyelem nélkül kivitelezhetetlen vállalkozás. Ő csak tudja, elvégre irányítóként jó néhány szezont lehúzott már a gárdában – eddig csupán a labdát osztogatta a pályán, januártól az utasításokat is. A karmesteri poszt tehát cseppet sem idegen tőle, bár a játékos-edző szerepkör meglepetésként érte.

– Nem szégyellem bevallani, meglehetősen váratlanul jött a felkérés, annál is inkább, mert nem voltak már igazán nagy terveim a sportágban – ütött meg őszinte hangot Gaál Linda. – A civil élet, a munka sok energiát elvesz az embertől, az új feladat viszont rendkívül motivál, ráadásul úgy érzem, a lányokat hasonlóképpen inspirálja, hogy megfeleljünk a kihívásnak. Rendszeresen tizenöt-tizenhatan vagyunk edzésen, a létszám és a hozzáállás több, mint biztató, ami nekem is dokat segít, jobb így dolgozni. Itt szeretném megköszönni az elnökségnek, hogy mellettem döntöttek, remélem a csapattal közösen bebizonyítjuk: nem tévedtek!

Gaál Linda nem arra esküdött, hogy pisszenés nélkül érvényesítse elképzeléseit, mindazonáltal a tavaszi folytatásban szeretne szépen domborítani a Semjénnel. Azzal az együttessel, amely jelenleg negyedik a táblázaton, a rivális Füzesabony csak jobb gólkülönbséggel előzi meg.

– Tudni kell, a kállósemjéni csapat tagjai nem csupán jó társaságot alkotnak, baráti viszonyt ápolnak egymással – árulta el a tréner. – Ebben nem okozott törést, hogy most nekem jutott az irányítás felelőssége, ugyanakkor megbeszéltük: a meccsek, az edzések közben félre tesszük az érzelmeket. Természetesen nem azt várom, hogy síri csendben dolgozzanak, de a fegyelem nélkülözhetetlen. Előfordult, hogy felemeltem a hangom, ettől függetlenül mondhatom, sokkal rosszabbra számítottam, a csajok elfogadták az új felállást. A harmadik hely megszerzésére törekszünk, mivel jól ismerem a csapatot, meggyőződésem, hogy képesek leszünk rá, ennek érdekében becsületesen készülünk.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!