Női röplabda NB I – Megóvta a Vasas a döntő első mérkőzését

Budapest – Megóvta a Vasas a női röplabda NB I fináléjának hétfői első mérkőzését. Az angyalföldiek a Békéscsaba elleni összecsapás eredményének megsemmisítését kérelmezik.

A piros-kékek keddi hivatalos közleményükben jelezték, azért fordultak a Magyar Röplabda Szövetség versenybizottságához, mert a harmadik szett végjátékában “olyan játékvezetői tévedés történt, amely döntően befolyásolta a találkozó, és így az egész bajnoki döntő végkimenetelét”.

“A mérkőzés harmadik szettjében, 1-1-es szettállásnál, 22-24-es Vasas Óbuda vezetésnél, a BRSE liberója, Molcsányi Rita egyértelműen egymást követő két alkalommal ért labdába, mely a szabályzat értelmében csapatunk játszmagyőzelmét jelentette volna. Az esetet követően a mérkőzés első számú játékvezetője, Ujházi Mónika konzultált az esetet mintegy másfél méterről végigkövető, második számú játékvezetővel, Horváth Miklóssal, majd a pontot a BRSE javára ítélte meg.” – áll a közleményben.

A harmadik játszmát végül nagy csatában 30-28-ra nyerte a Békéscsaba, majd a negyedikben már magabiztosan diadalmaskodott.

– MTI –
hirdetés