Kisvárda hírei

2015.02.25. 11:33

Bemutató és ereklyék a kiállítótérben Kisvárdán

Kisvárda - Kedden délután családias ünnepségre invitálták a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza kiállítótereibe a közönséget. Ez alkalommal indult el a 25 éves születésnapját ünneplő mazsorettek ünnepség sorozata.

Kisvárda - Kedden délután családias ünnepségre invitálták a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza kiállítótereibe a közönséget. Ez alkalommal indult el a 25 éves születésnapját ünneplő mazsorettek ünnepség sorozata.

– A negyedszázadot bemutató kiállítás megnyitása előtt, a szülők, testvérek, rokonok, ismerősök és barátok előtt a színpadon a legkisebbek, az egy éve mazsorettezők, majd őket a négy éve e sportot gyakorlók mutatták be megszerzett tudásukat. A szép számú közönség nagy tapssal köszöntötte a bemutatót. A résztvevők megtekinthették a 25 éves múltat bemutató kiállítást.

A szívós áldozatos munka eredményeképpen az idén már 25 éves a nagy múltú és biztató jövőjű mazsorett együttes. Szilágyi Zoltánné „Magdi néni”, a Művelődési Ház népművelője 1990–ben gondolt egy merészet. Új művészeti csoportot alakít jó mozgású lányok számára. Úttörő munka volt ez a javából. Nem volt koreográfia, zenei alap, csak egy ajándékba kapott egy tucat egyenruha és nagy–nagy lelkesedés. Az emberöltőnyi idő alatt bejárták az országot Csengertől Makóig, Balatonfüredtől Tatabányáig. Megfordultak Európa szinte minden országában, némelyikben rendszeresen visszatérő vendégek. Törökországba és Izraelbe háromszor is eljutottak Felléphettek Erdélyben, s látták Párizst, Velencét, Nápolyt, Milánót, Rómát is. Az együttes több híres előadóművészt nevelt ki a negyedszázad alatt, és ami a legfontosabb, hogy édesanyaként, több alapító tag már saját gyerekét adja az utánpótlásnak.

Pribula László emlékező köszöntése

–Az elért eredményekből is látszik, hogy tudatos, magas színvonalú és következetes tevékenység folyt–mondta többek között köszöntő s a múltat idéző beszédében az Ady Endre Járási és Városi Művelődési Ház 1990–es években igazgatója– s folyik ma is az egyesületben, a különböző korosztályú csoportokban. Az elért eredmények a vezető és a mindenkori tagság érdeme és sikere. Köszöntsük és vegyük körül őket valamennyien nagy–nagy szeretettel, úgy ahogy a mindennapokban és a fellépéseik során minden alkalommal tettük ezt. Mert ők a mieink, ők, akik hozzánk tartoznak. Az ő sikereik a mi és a városunk sikerei is. Mindvégig büszkék voltunk és ma is büszkék vagyunk arra a csapatra. Fogalmazhatnánk úgy, hogy ők valamennyien a szemünk fényei és Kisvárda város szerettei. Hiszen a kiállítótérben kiállított ereklyék, az elnyert kupák, elismerések és dokumentumok ott sorakoznak a kiállítási installációkban és vitrinekben. Ahogy mondani szokták a látottak, mind–mind magukért beszélnek, s hűen mutatják be az eltelt negyedszázad minden mozzanatát. Úgy gondolom, hogy ezért sem kell, hogy részletesebben beszéljek mindezekről, hiszen csoport, az egyesület 25 éves történelmét a kiállításon látható ereklyék, serlegek, kupák, oklevelek, érmék, valamint a különböző, plakátok újságcikkek teljes körűen reprezentálják s kronológiai sorrendben az eseményeket dokumentálva áttekinthetően be is mutatják.

–Nagy szeretettel ajánljam minden jelenlévő kedves résztvevőnek a Kisvárdai Mistrál Mazsorett Egyesület, és Művészeti Csoport életéről és negyedszázados történelméről kiállításai anyag megtekintését, s mindannyiunk nevében szívből gratuláljak a csoport volt és jelenlegi tagjainak, s vezetőjüknek, Magdi néninek az eddig elért eredményeikhez és további látványos sikereket kívánjak a jövőbeni még sikeresebb tevékenységeikhez– mondta befejezésül a volt igazgató, Pribula László.

Ezt követően a volt munkatárs Szeregnyi László népművelő virágcsokorral köszöntötte volt munkatársát, Szilágyi Zoltánné–Váradi Magdolnát a jubileum alkalmából.

Jubileumi műsor szombaton

A Városi Tornacsarnokban, február 28–án –szombaton–18 órától lesz, a Mistrál Ifjúsági Sport Egyesület, 25 éves Nyírzem Mazsorett Együttesének jubileumi, show műsora. A műsorban az elmúlt 25 év mazsorettjei közül többen fellépnek a gála műsorában.

A rendezvény díszvendége: Dohos László ezredes, a Magyar Honvédség nyugalmazott főkarmestere, Liszt–díjas karnagy, a Debreceni Egyetem Zenei Konzervatóriumának docense, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke.

A rendezvény fővédnöke Pekó László a Nyírzem Coop Zrt. vezérigazgatója.

A jubileumi rendezvényt Leleszi Tibor Kisvárda város polgármestere nyitja meg.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!