Női röplabda vb-selejtező – Eszéken a második helyért küzdhetnek a magyarok

Budapest – A magyar női röplabda-válogatott szerdától vasárnapig Eszéken szerepel világbajnoki selejtezőn, ahol sorrendben Görögország, Ausztria, Horvátország, Oroszország és Grúzia lesz az ellenfele.

A csoport favoritja egyértelműen az Európa-bajnok orosz együttes, amely mögött azonban nagy csata várható a pótselejtezőt érő második hely megszerzéséért.

Alberto Salomoni, aki a tavaly év végén lemondott belga Jan De Brandt helyét vette át a nemzeti csapat kispadján, korábban elmondta, hogy a magyarok és horvátok között dőlhet el a második hely, azonban nem szabad leírni a görögöket sem, akiktől az Európa Ligában tavaly kétszer is kikapott az együttes. Éppen ezért már a szerdai, görögök elleni nyitány is rendkívül fontos.

A mérkőzések színhelyéül szolgáló eszéki Nastavno-Sportska Dvorana Gradski vrt sportcsarnokban – amely mindössze 30 kilométerre fekszik a magyar határtól, Pécstől délre – a szurkolók ingyenesen tekinthetik meg az összes mérkőzést.

A torna győztese kijut a jövő évi világbajnokságra, míg a második helyezett egy újabb hatcsapatos pótselejtező tornán vesz részt augusztus 22. és 27. között, ahol két együttes vívhatja ki az indulási jogot.

A magyar válogatott világbajnoki selejtezős kerete:

centerek: Dobi Edina (Azerrail Baku – azeri), Kalotai Zsófia (Fatum Nyíregyháza), Leidgeb Noémi (1.MCM Diamant Kaposvár), Nagy Eszter (1. VC Wiesbaden – német)

feladók: Bleicher Réka (Jászberényi RK), Kötél Zsanett (Penta Gödöllői RC), Tálas Zsuzsanna (Linamar Békéscsabai RSE)

liberók: Kötél Dóra (UTE), Szpin Renáta (Linamar Békéscsabai RSE)

ütők: Dékány Bernadett (CSM Bucuresti – román), Liliom Rita (Beziers VB – francia), Pallag Ágnes (Vandoeuvre Nancy VB – francia), Soós Nikolett (Linamar Békéscsabai RSE), Szakmáry Gréta (Linamar Békéscsabai RSE), Török Kata (Vasas Óbuda), Villám Lilla (Fatum Nyíregyháza)

A magyarok programja:
szerda:
Magyarország-Görögország 17.30

csütörtök:
Magyarország-Ausztria 15.00

péntek:
Magyarország-Horvátország 20.00

szombat:
Magyarország-Oroszország 17.30

vasárnap:
Magyarország-Grúzia 15.00

– MTI –Sporthírek


hirdetés