Sport

2014.05.14. 10:14

Sikeres helyosztó – a szokásos bunyóval

A Szabolcsi Sólymok játékosa, Szabó Dávid tizedikként zárt a kanadai táblázaton.

A Szabolcsi Sólymok játékosa, Szabó Dávid tizedikként zárt a kanadai táblázaton. Véget ért az OB IV-es magyar jégkorong bajnokság. A Szabolcsi Sólymok az 5. helyet szerezték meg a tizenegy csapatot felvonultató küzdelemsorozatban, mely tulajdonképpen a honi hoki harmadik vonalát jelenti – az idén ugyanis nem indítottak OB II-es bajnokságot.

Az utolsó, helyosztó összecsapáson a második harmadban eldőlt, melyeik a jobb csapat. A nyíregyházi legénység nem hagyott kétséget az eredményt illetően. A zárószakasz örömjátékkal telt, sok helyzettel, szép kombinációkkal. „Természetesen” a verekedés sem maradt el, ami már szokásosnak mondható az Ördögök elleni meccseken...

Összességében a szabolcsi egyesület jól szerepelt. Az ötödik hely az erőviszonyokat figyelembe véve talán eggyel lehetett volna előkelőbb, mivel a Kiskőröst legyőzték, de a lebonyolítás miatt ez nem valósulhatott meg – a rivális ugyanis az alapszakaszból több pontot hozott magával a rájátszásba.

A kapuban Fóris Tamás kiemelkedőt nyújtott, de a mellette a fiatal Kis Dominik is megbízhatóan védett. A hátvédek közül Vincze Dániel, Lády Rudolf és Kukucska Samu (sérüléséig...) produkált kiválóan.

A csatársorban Szabó Dániel emelkedett ki, amit alátámaszt a statisztikai mutatója: a kanadai táblázaton 28 góllal és 16 assziszttal a tizedik helye rakétázott – a 254 játékosból álló mezőnyben ez több, mint figyelemre méltó bizonyítvány. A vonatkozó rangsorban – a szintén a nyíregyháziakat erősítő – Vincze Danit a tizennegyedikként jegyzik.

 

OB IV.

Az 5. helyért kiírt mérkőzés

Szabolcsi Sólymok–Kazincbarcikai Ördögök 10–6

(3–2, 4–1, 3–3)

Gólok: Vincze D. 3, Kukucska B. 2, Szabó D. 2, Ling T., Lády R., Kukucska S.

 

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!