Női vízilabda Európai Szuperkupa – Az orosz Kirisié a trófea

A kupagyőztes Kirisi játékosai a női vízilabda Európai Szuperkupa döntőjében játszott UVSE-Kirisi (orosz) mérkőzés után a budapesti Komjádi Béla uszodában november 4-én.
A kupagyőztes Kirisi játékosai a női vízilabda Európai Szuperkupa döntőjében játszott UVSE-Kirisi (orosz) mérkőzés után a budapesti Komjádi Béla uszodában november 4-én. - © MTI Fotó: Czagány Balázs
Budapest – Magyar riválisa, az UVSE legyőzésével az orosz Kirisi szerezte meg a női vízilabda Európai Szuperkupát szombaton a Komjádi uszodában.

Eredmény:

Kirisi (orosz)-UVSE 10-6 (5-3, 2-2, 1-1, 2-0)

a magyar csapat góldobói: Czigány, Csabai 2-2, Keszthelyi, Tóth 1-1

Az Euroliga-győztes Kirisi kezdte, majd folytatta is jobban a LEN Kupa-első magyar együttes ellen az összecsapást, amelyen gyorsan kétgólos előnyt csikart ki (2-0). Próbált közelebb jönni a házigazda együttes, de hiába, a mindkét oldalon válogatottak sorát felvonultató gárdák meccsén a vendégek tudtak higgadtabban és hatékonyabban pólózni. Bár a második negyedben 6-3-ról 6-5-re, majd a harmadikban, 7-5-ről 7-6-ra még sikerült visszakapaszkodnia az UVSE-nek, egyenlíteni nem tudott, a hajrában pedig már csak a magabiztos oroszok lőttek gólokat, végül 10-6-os győzelemmel kaparintva meg az európai Szuperkupát.

A második helyen végzett UVSE játékosai a női vízilabda Európai Szuperkupa döntőjében játszott UVSE-Kirisi (orosz) mérkőzés után a budapesti Komjádi Béla uszodában november 4-én. MTI Fotó: Czagány Balázs A második helyen végzett UVSE játékosai a női vízilabda Európai Szuperkupa döntőjében játszott UVSE-Kirisi (orosz) mérkőzés után a budapesti Komjádi Béla uszodában november 4-én. MTI Fotó: Czagány Balázs ©

Később:

Európai Szuperkupa, Komjádi uszoda, férfiak:

Szolnoki Dózsa-Közgép – FTC-PQS Waterpolo 18.15

– MTI –Sporthírek


hirdetés