Női vízilabda világliga – Selejtezőzárás győzelemmel

Budapest, 2016. május 3. Somhegyi Noémi (j) és a francia Estelle Millot a női vízilabda világliga európai selejtezője A csoportjában, a 6. fordulóban játszott Magyarország-Franciaország mérkőzésen a budapesti Tüskeuszodában 2016. május 3-án.
Budapest, 2016. május 3. Somhegyi Noémi (j) és a francia Estelle Millot a női vízilabda világliga európai selejtezője A csoportjában, a 6. fordulóban játszott Magyarország-Franciaország mérkőzésen a budapesti Tüskeuszodában 2016. május 3-án. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest – Az augusztusi riói olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott a várakozásnak megfelelően sima győzelmet aratott a franciák legjobbjai felett a világliga európai selejtezőinek utolsó körében kedden a budapesti Tüske Uszodában, így megmaradt a minimális esély a szuperdöntőre jutásra.

Eredmény, európai selejtező, A csoport, 6., utolsó forduló:

Magyarország-Franciaország 5-1 (3-0, 0-0, 0-0, 2-1)

a magyar góldobók: Csabai 2, Bujka, Antal, Somhegyi 1-1

A siker eleve kellett ahhoz, hogy megmaradjon a minimális esély a továbblépéshez, vagyis ahhoz, hogy Bíró Attila szövetségi kapitány alakulata kijusson a júniusi, nyolccsapatos kínai szuperdöntőre. Ehhez azonban még a kedd késő esti olasz-holland, illetve a másik négyesben zajló orosz-spanyol mérkőzés magyar szempontból kedvező végeredménye is szükséges. A szuperdöntős szereplésre a kiírás szerint a két csoportelső mellett a jobbik csoportmásodik jogosult.

Az Európa-bajnok – bár kedden több pihenő alapembere nélkül játszó – magyar együttes az Eb-hetedik, s a világliga-csoportban pont nélkül álló riválissal szemben az erőviszonyoknak megfelelően kezdett, s Bujka Barbara centergóljával hamar vezetést szerzett. Antal Dóra, majd Somhegyi Noémi szaporította tovább a hazai találatok sorát, a kapuban pedig Bolonyai Flóra büntetőt is hárítva járult hozzá a 3-0-s nyitányhoz.

A második negyedben viszont meglepő módon egyszer sem került a kapuba a labda – sem itt, sem ott. A hosszas gólszünetet már a harmadik játékrészben a távoli kísérletre vállalkozó Antal törte meg, ám a belülről visszavágódó, érvényes gólját nem adták meg a bírók. Mindenesetre így újabb negyed pergett le gól nélkül.

A befejező nyolc percben a megúszó Csabai Dóra közeli kapufás találattal változtatott az álláson (4-0). A franciák nagy nehézségek árán megszerezték becsületgóljukat (4-1), de Csabai gyorsan “ismételt”: újabb megúszásból volt eredményes (5-1). A jól védekező, de a támadásban pontatlanul játszó magyar válogatott összességében magabiztosan győzött. (FOTÓ)

Később:

A csoport:

Olaszország-Hollandia 20.15

B csoport:

Oroszország-Spanyolország 18.00
Németország-Görögország 20.00

– MTI –
hirdetés