Nőjünk fel a feladathoz!

A hulladékudvarok segítenek abban, hogy pénzt és energiát megtakarítva védjük a környezetünket.

Június 6-a a Környezetvédelmi Világnap. Ma már talán nem kell ecsetelni miért fontos, hogy élhető világot hagyjunk unokáinkra. A Korányi úti hulladékudvarban kedden meghosszabított nyitvatartással várnak mindenkit, hogy elhelyezzék a számukra feleslegessé vált papírt, kiürült palackokat, italoskartonokat.

–  Ez azért is közös kötelességünk, mert az újrahasznosítható anyagok helyes kezelésével jónéhány fát megmenthetünk, energiát és pénzt is spórolunk – kezdte Giba Tamás alpolgármester. Ezért fontos, hogy minél több hulladékudvar legyen a városban, mindenkinek egy a közelében, aki tenni akar a környezetéért – folytatta a városvezető.

A hulladékudvarok létesítéséhez uniós forrás is érkezik, amivel élnünk kell, hiszen ezek jóval többet nyújtanak, mint az eddig megismert zöld szigetek.

Itt  szerves hulladék, akkumulátor, használt sütőolaj, és lejárt szavatosságú gyógyszerek is elhelyezhetők – mondta Giba Tamás.

A hulladékudvaroknak csak előnyös tulajdonságaik vannak. Itt megfelelően kezelik a szemetet, így azok közelségét egyáltalán nem érzik az arra járók. Elterjedésüket követően viszont bízhatunk abban, hogy eltűnnek a lomok az erdeinkből, a tavak mellől a közvetlen környezetünkből.  Kezeljük európai módon a szemetünket. S ha kérdése van a hulladékudvarok működésével kapcsolatban, kedden látogasson el a Korányi úti lerakóba. Védjük együtt környzetünket az év többi napján is!

– Pók Viktória –
hirdetés