Nők hete Újfehértón

Nők hete Újfehértón
Immár ötödik alkalommal kedveskedik egy egész hetes programmal Újfehértó lányainak és asszonyainak nők napja alkalmából az Újfehértó Városi Könyvtár és Művelődési Központ. A programokat minden évben valamilyen téma köré csoportosítják a szervezők. A teljes program [.pdf – 97KB]

Az elmúlt évben a kelta (ír, skót ) kultúra jegyében rendezték meg a Nők Hetét. Ennek keretében volt ír táncház a nyíregyházi Beltine együttes zenéjére, műsort adott Kéri György skótdudás, a Nők galériájában bemutatkozhatott Pokoraczki Csabáné Tardi Krisztina és Csizmarik Kinga.

Az ír kiállításhoz a tárgyakat a nyíregyházi Hotel Tara ír tulajdonosa bocsátotta a művelődési ház rendelkezésére.

Az idei Nők hetét a magyar néphagyományok jegyében rendezik meg. A részletekről Molnár Károlyné, a művelődési központ igazgatója tájékoztatta lapunkat.

– A mostani rendezvénysorozat március 6-tól 10-ig tart. A programokon megjelenő hölgyek tombolajegyet kapnak ajándékba, amelynek a sorsolása majd március 10-én, a Nők hete gáláján lesz. Március 6-án  17 órakor a Nők galériája kiállítás ünnepi megnyitója lesz az első programunk. A programsorozat ünnepélyes megnyitója 18 órakor kezdődik, majd a kéméndi kurtaszoknyás magyar népviselettel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Kéménd nagyrészt magyar ajkú kisközség Szlovákiában. Párkány közelében, a határtól 13 kilométerre található. A falu ismert népviselete a kurta-szoknya, amely a környék további hat falujára is jellemző. Ezen az estén bemutatkozik a kéméndi Vasvirág hagyományőrző csoport is.

– A hét további részében vendégünk lesz Járó Zsuzsa színművésznő, vígjátékot mutat be a Kassai Thalia Színház, rendezünk fitneszdélutánt, kondicionáló torna. Gálával fejeződik be a hét március 10-én. Az érdeklődőkre vár ezen a napon egészségmegőrzési és szépségápolási tanácsadás, edénybemutató és konyhaművészeti bemutató, valamint a vendégek láthatják a debreceni Hajdú táncegyüttes műsorát is.

– M. Magyar László –
hirdetés